20

Deze tentoonstelling is geannuleerd door de situatie rond COVID-19. Als je een ticket voor het Family Weekend heeft gekocht, blijft dit tussen 19 mei en 21 juli geldig voor een bezoek aan de Keith Haring tentoonstelling. Bezoek deze pagina voor meer informatie.


​​​​​​​Je droomt ervan om samen met je familie de kleurrijke wereld van Keith Haring te verkennen? Dan krijg je nu de kans tijdens het Family Weekend! Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spannende, creatieve, leuke en leerrijke belevenis voor klein én groot.

Samen ontdekken jullie de expo op jullie eigen tempo en nemen jullie deel aan verschillende activiteiten die door onze animatoren in goede banen worden geleid: je beweegt en danst, tekent je eigen personages of schrijft een boodschap aan de wereld.

In de Hortahal haal je je mooiste acrobatenkunsten boven om een groot stadsparcours af te leggen en kijk je naar de halsbrekende toeren van de Brusselse sociaal-inclusieve circusschool Circus Zonder Handen. Maar er is meer! De vereniging Cultureghem is ook te gast in het Paleis voor Schone Kunsten, samen met twee van haar fantastische PLAYBOXEN, reusachtige speelkoffers gevuld met allerlei materiaal. Maak prachtige grondschilderingen in de stijl van Keith Haring en laat de artiest in je los!

Wist je dat?

 • 5 DINGEN DIE JE MOET WETEN OVER KEITH HARING

  Het visueel erfgoed van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring weergalmt de tijdsgeest van een decennium en een continent. Zijn cartooneske figuren, felle kleuren en blaffende honden werden wereldberoemd, maar er is meer. Hij nam de binnen- en buitenlandse politiek op de korrel, hij kleurde de party scene uit de eighties, en hij leverde een nationale – en persoonlijke – strijd tegen het aidsvirus, dat hem uiteindelijk fataal werd in 1990. BOZAR blikt met een grote retrospectieve terug op het bewogen leven en werk van de Amerikaanse legende. Hier een sneak peek in vijf weetjes.

  — gepubliceerd op
 • Visueel Keith Haring woordenboek

  THE HARING CODE

  Keith Haring gebruikte in zijn kunst een geheel eigen visuele taal. Sommige van zijn symbolen als de barking dog en de radiant baby werden legendarisch, maar wat betekenen ze eigenlijk? Ontdek hier hoe je vijf van zijn symbolen decodeert, en ga op zoek naar de andere in de tentoonstelling zelf, nog tot 19 april!

  — gepubliceerd op