‘Aesthetics of the Political’

19 Juni'21

SoundImageCulture presenteert: Aesthetics of the Political

Image: ©Oraib Toukan

Ticket price: 10 EUR

SOLD OUT 

SoundImageCulture nodigt je graag uit voor Aesthetics of the Political, een programma waarin collectief wordt nagedacht over hoe kunstenaars hun politieke ideeën in esthetische vorm omzetten in hun werk. De dag staat in het teken van het creëren van collectieve ontmoetingen om films te bekijken en samen na te denken over de verschillende strategieën die kunstenaars gebruiken in hun werk.
 

Samah Hijawi en Maxime Jean-Baptiste vangen de sessie aan met het in kaart brengen van gedachten en ideeën over hoe we 'het politieke' definiëren. Ze laten ons kennis maken met de thematiek door hun reflecties over dingen die hen inspireren met ons te delen ; citaten en beelden die ze ter harte nemen wanneer ze omgaan met politiek geladen verhalen in hun werk. Daarna volgt een vertoning van de film van Maxime Jean-Baptiste.

In de namiddag komen we samen voor een vertoning en een lezing door Oraib Toukan, die onze 'consumptie' van gemediatiseerde beelden in de context van kolonisatie onderzoekt.  Dit wordt gevolgd door een performance van Sana Ghobbeh die meervoudige geschiedenissen blootlegt die in één simpel beeld besloten kunnen liggen. We pauzeren en zetten het gesprek voort in het Warandepark. De dag eindigt met een vertoning van Odyssey van Sabine Groenewegen.
 

Aesthetics of the Political is een lopend onderzoek van Samah Hijawi dat de tijd neemt om de kritische taal en vormen van verzet in artistieke werken te onderzoeken. 
 

Programma:
 

11:00-13:00 Gesprek tussen Samah Hijawi en Maxime Jean-Baptiste over de thema's van het programma en Maximes recente onderzoeksreis in Frans-Guinee en over het maakproces van zijn film.
(Avant-Premiere) Moune Ô - Maxime Jean-Baptiste
​​​Lunch in het Warandepark
15:00-17:00 Screening en Talk
When Things Occur - Oraib Toukan 
Thinking through Cruel Images, een gesprek met Oraib Toukan 
17:30-18:30 Perfomance (Atelier De Bouwmeester - Ravensteingalerij 54-59, 1000 Brussel)
This Wall Grows at the Root - van Sana Ghobbeh
Lichte maaltijd in het Warandepark
21:00-23:00 Vertoning en discussie (Studio)
​​​​​​​(Premier) Odyssey—Sabine Groenewegen

 

Gepresenteerd door SoundImageCulture. In samenwerking met Chair Mahmoud Darwich, BOZAR, Pianofabriek en Beursschouwburg. Gesteund door VGC, SCAM, SABAM voor Cultuur, Kunstenwerkplaats, OMAM/MSH. Ontwerp: Miriam Hempel/daretoknow.

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels Nederlands Arabisch Creoles and pidgins (Other) Portugees
  • Ondertiteling: Engels

Tarieven

LISTE PRIX DESACTIVEE

999 -