Leerstoel Mahmoud Darwish

‘ARABFUTURISM: Larissa Sansour - In Vitro, Nation Estate & A Space Exodus’

18 → 23
Dec.'20

FREE ONLINE SCREENING

​​​​​​​​​​​​​​Bekijk de videos hier.
RENT > g​​​​ebruik de promo code arabfuturism1ls

​​​​​​​Larissa Sansour werd geboren in Oost-Jeruzalem en studeerde Beeldende Kunst in Kopenhagen, Londen en New York. Ze vertegenwoordigt Denemarken op de 58ste Biënnale van Venetië. Recente solotentoonstellingen zijn Dar El-Nimer in Beiroet, Bluecoat in Liverpool, Chapter in Cardiff, New Art Exchange in Nottingham en Nikolaj Kunsthal in Kopenhagen. Ze woont en werkt in Londen. Sansour wordt vertegenwoordigd door Lawrie Shabibi in Dubai en door Montoro 12 Contemporary Art in Rome en Brussel.

 

In Vitro

2019, film, 2 channels, 28 ‘, met Soren Lind

In een ondergrondse compound gebouwd in de nasleep van een ecologische ramp, bespreken twee wetenschappers de effecten van geheugen, trauma, ballingschap en nostalgie terwijl ze zich voorbereiden om de grond erboven opnieuw te beplanten.

 

Nation Estate

2012, film, 9’

Het Nation Estate-project bestaat uit een sci-fi kortfilm van 9 minuten en een fotoserie die een klinisch dystopische, maar humoristische benadering biedt van de impasse in het Midden-Oosten. Met zijn glossy mix van computergegenereerde beelden, live-acteurs en een arabeske elektronische soundtrack, verkent de film Nation Estate een ‘verticale oplossing’ - een wolkenkrabber - voor de Palestijnse staat.

 

A Space Exodus

2009, video, 5’ 24’’

A Space Exodus zet op een eigenzinnige manier een bewerkt fragment van Stanley Kubrick's A Space Odyssey in een politieke Midden-Oosterse context. De herkenbare partituren van de sciencefictionfilm uit 1968 zijn veranderd in arabeske akkoorden die passen bij de surrealistische beelden van de film van Sansour.

 

Wordt gevolgd door een Q&A met Larissa Sansour en Nat Muller.

 

2020-2021

ARABFUTURISM 2020-2021

Praktisch

Taal

  • Arabisch
  • Ondertiteling: Engels

In Vitro

(DK/PS, 2019, 28‘, DCP)

 

Nation Estate

(DK, 2012, 9’, DCP)

 

A Space Exodus

(DK/PS, 2009, 5’ 24’’, DCP)

​​​​​​​