‘ARABFUTURISM: MARIAM MEKIWI’

13 Maa.'21
- 09:00

FREE ONLINE SCREENING

Bekijk de online screening hier.

Rent > Log in with email > Apply promocode mmekiwi
​​​​​​​
​​​​​​​Before I forget, Mariam Mekiwi (2018, 31’) 

Dit science-fiction verhaal speelt zich af in een onbekend kustgebied, tussen land en zee, boven én onder water. El Captain verdwijnt, een van zijn discipelen duikt onder in de oceaan om de internetkabel door te snijden, het waterpeil blijft stijgen, een amfibische vrouw is op zoek naar haar moeder, en de herinneringen van twee vrouwen lopen door elkaar. Wetenschapper Dr. Sharaf probeert iedereen - leden van een geheim amfibieëngenootschap - samen te brengen in een poging om de wereld te redden. 

 

Filmmaker en -monteur Mariam Mekiwi is afkomstig uit Alexandrië en woont in Hamburg. Haar fictiefilm Abl Ma Ansa ging in 2018 in première op het Berlinale Forum Expanded en werd datzelfde jaar genomineerd voor de First Steps Awards van de Deutsche Filmakademie.  

Els Opsomer is een beeldend kunstenares. Ze verdeelt haar tijd over Brussel en het Senegalese Rufisque. Opsomer is gefascineerd door de complexe realiteit waarin we leven. Vertrekkend vanuit een constant in omvang toenemend archief aan stadsbeelden, geeft ze in haar werk een nieuwe interpretatie van alledaagse omgevingen in een geglobaliseerde wereld gestalte. Ze nam al aan verschillende internationale biënnales deel.

2020-2021

ARABFUTURISM 2020-2021

Praktisch

Before I forget (EG/DE, 2018, 31’, digital file)