Bozar
Terrain

‘Art Talk met Boris Charmatz’

21 Apr.'22
- 19:00

Danser en choreograaf Boris Charmatz zal met curator Els Silvrants-Barclay in gesprek gaan over zijn project 20 dansers voor de XXste eeuw en zelfs meer dat plaatsvindt in Bozar. Hij zal ingaan op enkele van de grotere lijnen en thema's in zijn artistieke praktijk. Daarin zoekt hij onder meer de raakvlakken tussen dans, choreografie en curatorwerk op, en maakt hij vaak gebruik van museale vormgeving en formats.

 

Boris Charmatz is niet alleen danser en choreograaf maar ook bedenker van experimentele projecten, directeur van het Musée de la Danse (2009-2018) en sinds 2019 van [terrain]. Daarmee is hij een van de belangrijkste figuren in de hedendaagse Franse choreografie. Tegelijk tekende hij met zijn activiteiten als performer en improvisator voor een aantal memorabele stukken. In juni 2021 orkestreerde hij Happening Tempête, een voorstelling voor 130 dansers ter gelegenheid van de opening van het Grand Palais Éphémère en La Ronde in het Grand Palais.


Els Silvrants-Barclay is curator en een van de leidinggevende onderzoekers bij de Chair of Affective Architectures in de afdeling architectuur van ETH Zürich. Momenteel richt ze er het "Department of the Ongoing" op. Ze werkt regelmatig als curator en tussenpersoon voor kunstenaarsopdrachten buiten het tentoonstellingswereldje.
 

Performances

Concerten

Tentoonstellingen

Films

Lezingen & Debatten

Eeuwfeest 1922 – 2022

Performances

Concerten

Tentoonstellingen

Films

Lezingen & Debatten

Literatuur

Symposium

2021-2022

Focus On France

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels

Tarieven

Standard

8 -

< 30 year

4 -

Paspartoe***

0 -

Article 27 | Artikel 27***

1.25 -

Job seeker : BIM/VT Card

6 -