‘BE Side Lectures met Dorrie Wilson’

2020-2021

De BE Side Lectures – uitgewerkt en ingeleid door Dorrie Wilson – belichten de rijkdom en diversiteit van de stemmen binnen de Afrikaanse diaspora. De reeks wil daarnaast beïnvloeden hoe de Europese culturen en culturele instellingen zich een beeld vormen van de bevolkingsgroepen met Afrikaanse roots. Deze conferenties en rondetafelgesprekken vinden plaats in het kader van het curatieplatform Salon Jeanne Duval, dat werd vernoemd naar de Frans-Haïtiaanse danseres, actrice en muze van Charles Baudelaire (in zijn werk Les Fleurs du mal). In 1862 vereeuwigde Édouard Manet haar op doek.


Dorrie Wilson is een Afro-Amerikaanse onafhankelijke onderzoekster, schrijfster en cultureel curator. Haar werk spitst zich toe op het onderzoek naar structureel racisme, burgerschap en migratie binnen de hedendaagse Europese context. 

 

Programma:

 

Now →
31 Dec.'22

Afropolitan Forum

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

Taal

  • Engels

Coproductie van het Salon Jeanne Duval, AGORA en het FORUM Programma, een samenwerking tussen het AfricaMuseum en BOZAR, gefinancierd door het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking.​​​​​​​