‘BECOMING ANIMAL - Emma Davie & Peter Mettler’

24 Nov.'20
- 21:00

Gallery of Futures: Screenings

Becoming Animal is het resultaat van een co-regie en een samenwerking met de Amerikaanse milieufilosoof David Abram. De film stelt de opgezwollen relaties tussen de wereld van de dieren, de mens en de natuur in vraag. Zichzelf ontdekken door relaties uit te vinden, door te experimenteren, dat is de zoektocht van dit troostende essay waarin beeld en geluid de grootste aandachttrekkers zijn. 
​​​​​​​
Peter Mettler (Toronto, °1958) verdeelt zijn tijd over Zwitserland en Canada. Hij is een vurig voorstander van ongebonden creativiteit en werkte al samen met tal van filmmakers, kunstenaars en muzikanten. Zijn eigen films – een experimentele of documentaire mix van fictie en essayfilm – veroverden een unieke en bepalende plaats binnen de wereld van de creatieve expressie, niet alleen in het filmlandschap maar ook in nieuwe kunstvormen waarin film samenvalt met andere disciplines.

De films van Emma Davie tasten vernieuwende benaderingen van verhaalstructuur af en ontleden de relatie tussen vorm en ethiek. Ze draaide al een brede waaier aan documentaires voor Britse en internationale zenders. Haar interesse voor samenwerking, die ze tracht te doorgronden in Becoming Animal (2018), werd gevoed door haar verleden in de speelfilm, toen ze voor het eerst met Peter Mettler samenwerkte als actrice in zijn verfilming van Tectonic Plates (1992).

2020-2021

BOZAR x Klimaat

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels
  • Ondertiteling: Frans