Belgian National Orchestra

‘Belgian National Orchestra’

25 Okt.'20

Na zijn veelgeprezen directie van Schuberts Achtste Symfonie vorig seizoen, keert James Feddeck terug en brengt hij samen met het Belgian National Orchestra de Negende Symfonie van de Oostenrijkse componist. Deze zogenaamde Grote Symfonie in C is bijna net zo lang als Beethovens Negende Symfonie, en zeker niet minder ambitieus. Mozarts Eenendertigste Symfonie, bijgenaamd ‘de Parijse’, is een ander meesterwerk in het symfonische repertoire. De componist schreef dit werk in de Franse hoofdstad voor de prestigieuze concertserie Concert Spirituel. Mozart probeerde te voldoen aan de Franse smaak. De uitgebreide bezetting met klarinetten, de effecten en de driedelige structuur bracht het Parijse publiek in vervoering. Nu is het de beurt aan Feddeck en het Belgian National Orchestra om je te overtuigen van hun interpretatie. ​​​​​​​

James Feddeck

leiding

Programma
Wolfgang Amadeus Mozart

Symfonie nr. 31, KV 297, "Paris"

Franz Schubert

Symfonie nr. 9, D 944

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Om gevolg te geven aan de nieuwe regels van het veiligheidscomité, sturen wij jullie een nieuwe e-ticket toe met een andere zitplaats.

​​​​​​​
Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Raadpleeg onze COVID-maatregelen om BOZAR in alle veiligheid te bezoeken.