Les Grandes Conférences Catholiques

‘Bernard Cazeneuve’

20 Feb.'23
- 20:30

Le sens de la Nation face aux populismes

Bernard Cazeneuve, voormalig premier van de Franse Republiek en verschillende malen minister geweest, is een hooggewaardeerde politieke figuur in Frankrijk en daarbuiten. Als minister van Binnenlandse Zaken en later als premier kreeg hij te maken met grote crisissen. Hij werd geconfronteerd met de verschrikkelijke terreuraanslagen van 2015 in Nice, Saint-Etienne du Rouvray, en daarna in Parijs in het Stade de France en de Bataclan. Als premier moest hij omgaan met grote sociale spanningen.

In zijn functie van staatsman met een duidelijk idee van de waarden die hij wil verdedigen, aarzelde hij niet om de Franse Socialistische Partij te verlaten toen deze zich aansloot bij La France insoumise.

Bernard Cazeneuve - vandaag advocaat, voorzitter van het Instituut voor Politieke Studies van Bordeaux en voorzitter van de Club des Juristes, een denktank waarin persoonlijkheden uit de wereld van het bedrijfsleven en het recht bijeenkomen, auteur van een trilogie over zijn ervaringen in de politiek, waarvan het derde en laatste deel in 2022 werd gepubliceerd - heeft ermee ingestemd om voor ons forum, ons op lucide wijze en zonder voorwendselen deelgenoot te maken van zijn visie op de politiek.

De titel van de lezing van Bernard Cazeneuve op ons forum is: Le sens de la Nation face aux populismes.

 

Lezingen & Debatten

Hosted Events

2022-2023

Les Grandes Conférences Catholiques

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans

Tarieven

Standaard

27 -

< 30 jaar

10 -