‘Black LGBTQ+, Here We Are’

9 Juli'21
- 19:00

Een film van Marthe Djilo Kamga

Deze documentaire vertelt het verhaal van zwarte LGBTQ+ mensen die in België wonen. Wat betekent het om Afro-Belgisch en queer te zijn? De protagonisten vertellen over hun trajecten als Belgen van Afrikaanse afkomst die zich bewegen in een mainstream, overwegend wit milieu. Ze zien zichzelf als personen in tussenruimten, die zich niet kunnen vinden in het acroniem LGBTQ+ en geen voeling hebben met de bijhorende regenboogvlag.

Gevolgd door een Q&A met regisseur Marthe Djilo Kamga en Diane Ntahimpera.

  • Marthe Djilo Kamga is medeoprichtster en coördinatrice van het Brusselse filmfestival Massimadi. Kenmerkend voor haar loopbaan zijn thema’s als verankering, kwetsbaarheid, meervoudige identiteiten en gelijke kansen. De vragen die doorheen haar werk lopen hebben betrekking op de herovering van imaginaire en reële ruimten, de stilte in de interacties tussen onderdrukten en onderdrukkers, en de overdracht en archivering van verhalen door en voor ‘onzichtbare’ mensen.
  • Na een opleiding in de audiovisuele journalistiek richtte Diane Ntahimpera zich tot de filmindustrie. Ze ijvert voor een inclusieve en diverse cinema en werkt momenteel voor Bepax aan een instrument om racisme te deconstrueren.

Performances

Concerten

Films

Lezingen & Debatten

Maatschappij & actualiteit

Performance

Art Talk

Met kinderen en jongeren

9 → 11
Juli'21

Afropolitan Weekend

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels Frans Nederlands