Wegens de beperkingen in verband met de huidige gezondheidscrisis zal de vijfde editie van het Afropolitan Festival dit jaar niet doorgaan. Het evenement wordt uitgesteld tot 2022. Maar in de tussentijd nodigen wij je graag uit op het Afropolitan Weekend, van 9 tot 11 juli. Dat weekend moet de herstart van het culturele leven inluiden en we hopen je daar dan ook te mogen verwelkomen. 
Het programma is alvast goedgevuld en veelbelovend, met film, dans, debatten, slam performances en dj’s! De Brusselse cineaste Marthe Djilo Kamga komt haar nieuwe documentaire over de zwarte LGBTQI+-gemeenschap in België voorstellen. De vzw MDF The Label, eveneens uit Brussel, presenteert haar nieuwe dancehall-choreografie. Qua optredens mag je je verwachten aan vibes, vibes en nog eens vibes, dankzij het collectief L-Slam rond Lisette Lombé en een dj/vj-show van de vzw Mandji met Rokia Bamba, Sarah Carlier en Ben Richard
Last but not least organiseren we ook twee debatten, waarin zal worden ingegaan op de pioniersrol en de veerkracht van Afro-Europese vrouwen die een opmerkelijke professionele inzet tonen, hetzij in de politiek, hetzij in de mens- en sociale wetenschappen. In de debatten, naar een idee van Olivia Gieskes en Dorrie Wilson, verwelkomen we onder meer Europarlementariërs (Pierrette Herzberger-Fofana en Samira Rafaela) en gerenommeerde professoren (Guilaine Kinouani e.a.).
Het belooft een onvergetelijk Afropolitan Weekend te worden! 

 

Programma:

Concerten

Tentoonstellingen

Lezingen & Debatten

Kunsten, wetenschap & technologie

Maatschappij & actualiteit

14 Juni'12 →
30 Juni'23

Afropolitan

Praktisch

Location

Hortahal

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

Publiek

Met kinderen en jongeren