‘Boekvoorstelling: Everything passes except the past’

20 Apr.'21
- 19:00

ONLINE EVENT

In samenwerking met het Goethe-Institut Brussel stelt BOZAR Everything Passes Except The Past  voor, een project waar ook een boek bij hoort. Het boek is het resultaat van een internationaal artistiek-discursief project dat twee jaar heeft gelopen. Het ging na hoe kunstenaars, museumexperten en activisten het koloniaal erfgoed ervaren en bestuderen in etnografische collecties, archieven met koloniaal beeldmateriaal en in de openbare ruimte, en wat ze daarmee doen. Het boek biedt een theoretische, praktische en ethische basis voor toekomstige musea, behandelt de rol van koloniale films in ons collectief en nationaal geheugen en onderzoekt de uitdagingen en perspectieven om koloniale monumenten en straatnamen weg te halen of te vervangen. 

 

Het gesprek zal ingaan op de volgende vragen: Hoe kunnen instellingen het dekolonisatieproces uitbreiden en het positief benutten? Hoe interpreteren kunstenaars de geschiedenis van koloniaal geweld zoals die wordt voorgesteld in collecties en tentoonstellingen van etnografische musea? Hoe kunnen kunstenaars, wetenschappers en activisten uit het zuidelijk halfrond een bijdrage leveren aan dit moeizame proces?

 

Nemen deel aan het gesprek: Bianca Baldi, Clémentine Deliss, Jana J. Haeckel, Duane Jethro, Yaa Addae Nantwi en Grace Ndiritu, moderator: Ayoko Mensah

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

Taal

  • Engels

​​​​​​​Inschrijving op voorhand vereist. Je kan je inschrijven via deze link.