
Het iconische Braziliaanse gerecht feijoada is meer dan alleen eten—het is een symbool van herinnering, verzet en overleving. In zijn krachtige voorstelling verweeft Calixto Neto beweging, ritme en smaak om te reflecteren op de oorsprong ervan: een maaltijd gemaakt van restjes die aan tot slaaf gemaakte mensen werden gegeven. In plaats van geschiedenis te vertellen, wordt het stuk een gedeeld ritueel—een ruimte om te dansen, te eten en te herinneren, en om te bevragen welke lichamen en levens aan de kant worden geschoven.
Feijoada wordt gepresenteerd door Bozar in samenwerking met Cultureghem en ondersteund door het Europese Beautifood-programma. Het stimuleert reflectie over voedselrechtvaardigheid via kunst, gemeenschap en participatie. Cultureghem, gevestigd in Anderlecht, transformeert een voormalige markt in een levendig centrum voor koken, delen en co-creatie.
Distributie:
Choreografie - Calixto Neto
Assistent - Ana Laura Nascimento
Muzikale Regie - Yure Romão
Uitvoerders - Calixto Neto, Ana Laura Nascimento, Yure Romão, Lili Nascimento, Menandro Fernandes, Lizz Marchi, Kayode Encarnação, Ghyslaine Gau, Shereya
Technische en Verlichtingsregie - Beatriz Kaysel
Kostuums - Annie Melza Tiburce
Geluidsengineering - Marie Mouslouhouddine
Hoofd Kook - Thatiana Almeida
Productie, Administratie & Distributie: Julie Le Gall
Gevolmachtigde Productie bij de Première: Festival d'Automne in Parijs en vanaf 2022: VOA – Calixto Neto
Coproductie: Festival d'Automne in Parijs, le Centquatre Parijs, en Passages Transfestival Metz.
Praktisch
Dates
Location
Hortahal
Ravensteinstraat 23 1000 BrusselGeluidsniveau
Niveau 2 ≤ 95 db