FILEM'ON

‘Ciné-concert "Portugal steekt van wal"’

27 Okt.'21
- 15:00

In de context van het Filem'On Festival

Laat je meevoeren op het ritme van de golven met Portugese animatiefilm pareltjes! Een echte ontdekkingsreis met een zeebriesje en een vleugje pan-Europese volksmuziek, begeleid door muzikanten Piet Decalf en Jan D'Haene, samen met de leerlingen van de Ursulinenschool!
In samenwerking met Jeugd en Muziek Brussel.

PROGRAMMA:

Ciné-concert Portugal steekt van wal
Laat je meevoeren op het ritme van de golven met Portugese animatiefilm-pareltjes! Een echte ontdekkingsreis met een zeebriesje en een vleugje pan-Europese volksmuziek, begeleid door muzikanten Piet Decalf & Jan d’haene, samen met de leerlingen van de Ursulinenschool!
In samenwerking met Jeugd en Muziek Brussel.

José Miguel Ribeiro – Dodu
Dodu is een gevoelig kind met een eindeloze fantasie. Zijn dromen leiden ons naar fantastische plaatsen, waar alles van karton gemaakt is : Dodu, zijn vriend, het lieveheersbeestje, de zee, de maan, het bootje waarin ze varen...

Ginjas - Episode - Solids & Rectangles
Humberto Santana, José Pedro Cavalheiro

Fantastische en grappige avonturen, met verhalen die zijn opgebouwd met de concepten van vormen, spellen, lijnen, kleuren en geluiden.

Juan De Dios Marfil - Homeland
Een oud vrouwtje woont alleen en houdt van breien. Op een dag komt een vreemd wezentje langs die zwaar verkouden is. Het dametje begint verwoed te breien aan een sjaal…Originele zwart-wit animatie, een ode aan de liefde en vrijheid !

Pedro Serrazina - The eyes of the lighthouse
​​Een vuurtorenwachter en zijn dochtertje wonen op een rotsachtig eiland, afgesneden van de buitenwereld. De enige speelkameraadjes van het eenzame meisje zijn de golven van de zee. en voorwerpen die aanspoelen..Melancholische film, poëtisch in beeld gebracht.

Diego Akel - Lines & spirals
Experimentele animatiefilm, waarin lijnen en spiralen symbool staan voor de zoektochten en uitdagingen in het leven. Gemaakt met de techniek van "Motion Painting" waardoor een geanimeerd schilderij ontstaat.

Nuno Amorim - O Canto dos 4 Caminhos
Lang geleden verloor Tião, de koren veldwachter, door zijn schuld het gezelschap van een azuurblauwe ekster aan wie hij, ongewild, gehecht was geraakt. Sinds die dag, toen de stilte de velden vulde, zoekt Tião naar het verloren lied van die vogel.

Films

Met kinderen en jongeren

27 Okt. →
2 Nov.'21

Filem'on Festival

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Publiek

Met kinderen en jongeren

Dodu (PT,2010,5')

Homeland (PT,2009,6')

The Eyes of the Lighthouse (PT,2010,15')

Lines & Spiral (PT,2009,2')

O Canto dos 4 Caminhos (PT,2014,11')

Tarieven

Standard

8 -

-26

6 -

Coproductie