Brussels Academy

‘City Talk: Sociale ongelijkheden in de Brusselse gezondheidszorg’

16 Nov.'22
- 19:30

Wat heeft de COVID-19-pandemie aan het licht gebracht?

Zoals vele grote steden staat Brussel voor tal van uitdagingen op sociaal, politiek, economisch en ecologisch gebied. Voor deze nieuwe editie van City Talk verwelkomt Bozar Myriam De Spiegelaere, arts en docent aan de Ecole de santé publique van de ULB. Zij zal uitleggen hoe de COVID-19-pandemie mechanismen onthulde die sociale ongelijkheden in de gezondheidszorg doen ontstaan, ontwikkelen en in stand houden. Deze ongelijkheden nemen toe in gebieden waar meer dan 40% van de kinderen in armoede leeft. Daarom is het nodig de mechanismen beter te begrijpen en een gezamenlijk overheidsbeleid te ontwikkelen dat deze ongelijkheden bestrijdt.  

Met: Myriam De Spiegelaere, Pablo Nicaise (gespecialiseerd in mentale gezondheidszorg aan UCL) en Dennis Mannaerts (directeur vzw Cultures & Santé)

Myriam De Spiegelaere heeft haar carrière gewijd aan de strijd tegen sociale ongelijkheid in de gezondheidszorg. Dat doet ze in haar functies als directeur van het Brussels Observatorium voor Gezondheid en Welzijn, docent en onderzoekster.  

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans

Tarieven

Standaard

10 -

< 30 jaar

8 -

Werzoekende: VT-kaart

8 -

VT-kaart | EU Disability card

8 -

Coproductie