Bozar
Camarote - Cultura en Movimiento

‘CubaLandz’

19 Juni'21
- 19:00

Contemporary Cuban Art : Music, Dance, Visual Arts

Jean d’Amérique is dichter, toneelschrijver en directeur van het Haïtiaanse festival Transe Poétique. Hij opent de deur naar de wereld en neemt je mee op een poëtisch avontuur, gesterkt door de Caraïbische levenskracht. Maak kennis met de kwetsbare poëzie, doordrongen van liefde en hoop, uit zijn dichtbundel Nul chemin dans la peau que saignante étreinte (Cheyne, 2017). Tijdens dit schitterende recital treden de verzen van Jean d’Amérique in dialoog met het gitaarspel van Humberto Gonzalez. Dit gedicht kruipt onder je huid. Het voelt als een beklemmende omhelzing van onverzettelijke woorden, geen klaagzang, maar veeleer een boodschap van hoop met een melancholische ondertoon.
 
Ruben Hernandez Music is een nieuw Cubaans jazzproject en brengt zes muzikanten uit de jazzscene en wereldmuziek samen. Het ensemble combineert Afro-Cubaanse ritmes met de harmonieuze rijkdom van jazz. Het resultaat: originele composities en arrangementen, geïnspireerd op hedendaagse muzikale trends. Trompettist en frontman Ruben Hernandez is onafgebroken op zoek naar bijzondere klanken en geeft zijn innerlijke wereld gestalte met composities die vertedering en bevrijding oproepen.

Ruben Hernandez

trompet

Ruben Hernandez

compositie

Camilo Villa Robles

bas

Norman Peplow

piano

Norman Peplow

keyboards

Leonid Munoz Hernandez

percussie

Damian Alvarez Castro

drums

Ruben Valle

saxofoon

19:00
-
19:25
Muzikale poëzie
19:25
-
20:30
Afro Cuban jazz

Ruben Hernandez trompet, compositie – Camilo Villa Robles bas – Norman Peplow piano, keyboards – Leonid Munoz Hernandez percussie – Damian Alvarez Castro drums – Ruben Valle saxofoon

Wereldmuziek

12 Juni →
4 Juli'21

CubaLandz

Piano

12 → 20
Juni'21

Summer Palace Concerts

Praktisch

Location

Het binnenhof van het Coudenbergpaleis

Villa Hermosastraat 1000 Brussel

Geluidsniveau

Niveau 2 ≤ 95 db

Meer tickets beschikbaar vanaf woensdag 9 juni om 11u