europalia georgia

‘წვიმა/Rain’

30 Nov.'23
- 19:30

Er zijn 64 verschillende termen voor regen in de Georgische taal. Kunstenaar David Horvitz werkte samen met curator Elene Abashidze uit Tbilisi om deze woorden te verzamelen. Het resultaat is een kunstenaarsboek en woordenlijst die de subtiele verschillen beschrijven in hoe water uit de lucht kan vallen. De rijkdom aan uitdrukkingen voor één natuurverschijnsel maakt ook zichtbaar wat we dreigen te verliezen door de gevolgen van de klimaatcrisis, wanneer de verscheidenheid aan uitdrukkingen voor regen niet langer van toepassing is. 


Rain is een 30 minuten durende performance, gebaseerd op een kunstenaarsboek en waarin curator Elene Abashidze 64 (!) verschillende woorden voor regen in het Georgisch voorleest, het publiek telkens meedoet om de Georgische woorden te herhalen en performer Kate McIntosh de Engelse vertaling voorleest.

 

Het werk is gemaakt ter gelegenheid van de tentoonstelling "The Palace of Concrete Poetry" in het Writers' House of Georgia in Tbilisi (9 september - 9 oktober 2022). Het kunstenaarsboek "წვიმა Rain" bevat de volledige woordenlijst en is uitgegeven door Edition Taube in een oplage van 1000 unieke exemplaren, en een speciale editie bedrukt met Georgisch regenwater.

 

Deze activiteit is inbegrepen in het Nocturne ticket.

Klassieke muziek

Literatuur

2023-2024

europalia georgia

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels Georgisch