‘Dans quel monde rêvons-nous ?’

18 Sept.'20
- 19:00

Dag 2

Om de avond in te luiden stelt Pauline Mikó haar klank- en perfomanceproject PLUIES voor. Een systeem van sensoren en elektrodes die bevestigd zijn op de blaadjes van planten en het lichaam van de kunstenares, zet met behulp van een modulaire synthesizer biologisch-elektrische signalen om naar geluiden. De geluidsgolven worden vervolgens gemoduleerd voor de productie van muziek. Pauline Mikó combineert natuur met technologie om ons een unieke zintuiglijke ervaring te bieden die het biologische leven terug centraal plaatst in onze gemeenschappen en ons toelaat in dialoog te treden met de natuur.

Het concert van Cyborg Amazon, het pseudoniem van Diana Dobrescu, voert je naar heel andere esthetische sferen. Van intergenerationeel tot interactief ... Diana Dobrescu en haar digitale alter ego Cyborg Amazon kruipen in een audiopak dat als interface dient om een ecofeministisch discours te verkondigen en, met de woorden van de artieste zelf, "de vrouwelijke kracht die door het patriarchaat werd ondermijnd terug te vinden en uit te dragen".

Als afsluiter van de avond volgt een fascinerende ervaring. Chair futur is een evolutief project van artiestes Małgorzata Rabczuk en Mélanie Peduzzi. Het doorgrondt en bekrachtigt de ecofeministische houding in een toekomst die het midden houdt tussen utopie en dystopie. De artiestes zullen ons een deel van hun werk voorstellen aan de hand van een videoprojectie. In de loop van de performances moeten de scènes in computerchips worden opgeslagen en ingeplant in verschillende lichaamsdelen van de artiestes. De toeschouwers kunnen het beeldmateriaal opvragen door met hun smartphone over het lichaam van de artiestes te bewegen en zo de gegevens op de chips in te lezen.

 

Programma 18.09

19u Concert-performance: PLUIES
19u45 Concert: Cyborg Amazon 

20u30 Filmvoorstellingen:

1 - COMET 01 van LEL-Louise Leconte en Lisa Lapierre - première

2 - SOLENE (Douleur divine) van Juila Maura - première

3 - CHAIR FUTUR van Mélanie Peduzzi en Małgorzata Rabczuk - première

4 - GREEN DEEP van Alice Pallot, Simon De Deuille en Elena Seegres

 

Programma 17.09

Praktisch

Location

Dakterras Errera

Koningsstraat 10 1000 Brussel

Verplichte reservering.

Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Raadpleeg onze COVID-maatregelen om BOZAR in alle veiligheid te bezoeken.

Een initiatief van de leerstoel Mahmoud Darwich, in het kader van BOZAR Open Air.C urator: Ichraf Nasri / Xeno vzw (Tunis/Brussel). Kaderend in het Tunesiëjaar van de Fédération Wallonie-Bruxelles.

 

Met dank aan Pianofabriek.