Bozar
A+ Architecture in Belgium

‘David Sebastian & Anupama Kundoo’

15 Maa.'22
- 19:00

In 1990 richtte Anupama Kundoo haar nu internationaal bekende en bekroonde bureau op in het experimentele stadje Auroville, India. Daar ontwikkelde de Indiase architect en onderzoeker een duurzame aanpak gebaseerd op experiment en hergebruik van materialen. Hoewel Kundoo voornamelijk in haar geboorteland bouwt, heeft zij de kans gehad om over de hele wereld te werken en les te geven. In 2021 ontving zij de RIBA Charles Jencks Award.


David Sebastian is geboren in Barcelona en richtte in 2001 zijn bureau op, een multidisciplinaire ruimte waar onderzoeks- en uitvoeringsprojecten hand in hand gaan. Zijn œuvre, dat voornamelijk bestaat uit woon- en schoolgebouwen, werd gepubliceerd en tentoongesteld in heel Europa. In 2012 nam hij deel aan de Biënnale van Venetië, waar hij zijn werk tentoonstelde in het Catalaanse paviljoen. Het jaar daarop werd hij genomineerd voor de Mies Van der Rohe Award.
​​​​​​​

Anupama Kundoo en David Sebastian zullen het gebruik van baksteen in hun praktijk bespreken en daarbij ingaan op verschillende projecten. We sluiten de avond af met een gesprek tussen onze gasten en Tom Verschueren van het Belgisch bureau dmvA, gemodereerd door architect Lieven Nijs (BLAF).

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels