‘Dominique De Groen meets Hilma af Klint’

17 Feb. →
21 Mei'23

Van Hilma af Klint weten we dat ze een fascinatie had voor het occulte en esoterische. Naar aanleiding van de expo Swedish Ecstasy liet Dominique De Groen zich inspireren door de Zweedse kunstenares. Te midden van de tentoonstelling brengt ze een poëzie-performance die hulde brengt aan het spirituele universum van Hilma af Klint. Ze neemt het publiek mee in een ritueel dat bestaat uit incantaties en geleide collectieve meditatie. In de cirkel ontstaat ruimte voor het onzichtbare, het occulte: een evocatie van vrouwelijke spirituele entiteiten en de rusteloze geesten van dieren en planten.   

Dominique De Groen is schrijver en beeldend kunstenaar. Bij Het Balanseer publiceerde ze de dichtbundels Shop Girl (2017), Sticky Drama (2019) en Slangen (2022), die o.a. werden bekroond met de Frans Vogel Poëzieprijs 2019 en de Jan Campertprijs 2022.    

2022-2023

Focus on Sweden

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

Taal

  • Nederlands

Met een ticket voor dit evenement, heb je eveneens toegang tot de nocturne van Swedish Ecstasy diezelfde avond.

​​​​​​​De poëtische interventie is te lezen en te beluisteren via een QR-code in de tentoonstelling, maar tijdens drie nocturnes brengt ze de performance ook live. Reserveer tijdig, want per séance is er slechts plaats voor 20 mensen. 

Tarieven

Standaard

10 -

< 30 jaar

8 -

VT-kaart

8 -

EU Disability card

8 -

Groepen > 15 pers.

9 -