Bokförlaget Stolpe
Axel and Margaret Ax:son Johnson Foudation

‘Esoteric Sweden’

15 Feb.'23
- 18:30

De Swedish Ecstacy-expo nodigt bezoekers uit om verder te kijken dan de zichtbare werkelijkheid en via de kunstwerken als het ware buiten zichzelf te treden (de Griekse betekenis van ‘extase’). Aan de vooravond van de opening reiken internationale sprekers sleutels aan tot deze fascinerende wereld van engelen, geesten en het occulte. Het panel zoomt in op enkele visionaire hoofdfiguren uit de tentoonstelling, waaronder Emanuel Swedenborg, August Strindberg en Hilma af Klint. Die avond presenteren we bovendien het allereerste boek over kunstenares Anna Cassel.
De Amerikaanse auteur Gary Lachman verdiepte zich in het leven en het werk van de occulte denker en mysticus Emanuel Swedenborg.
Romanschrijver en literair criticus Magnus Florin schreef o.a. een opera over Swedenborg, en publiceerde recent een studie over het licht in het werk van August Strindberg.
Kunsthistorica Briony Fer schreef verschillende essays over het werk van Hilma af Klint. Ze is een van de curatoren van de tentoonstelling Hilma af Klint & Piet Mondrian in Tate Modern.

Daniel Birnbaum is artistiek directeur van Acute Art in Londen en curator van Swedish Ecstasy. Hij is adjunct-lid van de Hilma af Klint Foundation en een van de mederedacteuren van de Catalogue Raisonné van Hilma af Klint.
Hedvig Martin doctoreert in westerse esoterie aan de Universiteit van Amsterdam. Haar project richt zich op het religieuze wereldbeeld en de kunst van Hilma af Klint.
Kurt Almqvist is CEO van de Ax:son Johnson Foundation en voormalig  beheerder van de Hilma af Klint Foundation. Samen met Daniel Birnbaum was hij verantwoordelijk voor de publicatie van de catalogue raisonné van af Klint.

2022-2023

Focus on Sweden

Praktisch

Location

Bertouille Rotonde

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

Taal

  • Engels

Geluidsniveau

Niveau 1 ≤ 85 db

Vóór het evenement wordt er een receptie voorzien om 18u30.

Tarieven

Standaard

10 -

< 30 jaar

8 -

VT-kaart

8 -

EU Disability card

8 -