Instituto Cervantes

‘ESTIU 1993 - Carla Simón’

13 Sep.'20
- 20:30

Houd er rekening mee dat tickets die niet uiterlijk 10 minuten voor aanvang van de vertoning opgehaald zijn, weer ter beschikking komen bij de ingang. Er zal een wachtlijst zijn voor mensen die zonder registratie op de avond zelf aanwezig zijn.

​​​​​​​Een meisje van zes brengt haar eerste zomer door bij haar nieuwe adoptiegezin. Een coming of age drama over een piepjong meisje dat zich leert aan te passen aan een nieuwe, landelijke omgeving en tegelijk het verlies van haar moeder moet verwerken.


Carla Simón (°1986) groeide op in een klein Catalaans dorp. Haar kortfilms Born Positive, Lipstick en Las Pequeñas Cosas werden geselecteerd voor verscheidene internationale filmfestivals. Haar recentste kortfilm, Lacuna (2016), werd een erg persoonlijk project met brieven van haar moeder als vertrekpunt. Estiu 1993, haar langspeeldebuut, is een productie van Inicia Films en Avalon. De film ging in première tijdens de Berlinale van 2017 en won er de GWFF-prijs voor beste langspeeldebuut en de Generation Kplus-juryprijs. De film sleepte wereldwijd meer dan 30 prijzen in de wacht op filmfestivals en werd de Spaanse inzending voor de Oscars. Naast de voorbereidingen voor haar tweede langspeelfilm geeft Carla les aan kinderen en jongeren via het Cinema en Curs-project en aan studenten Film aan de Universitat Pompeu Fabra en de Escuela Superior de Cine y Audiovisuales de Catalunya.

Op de dag van het event zelf kijken we of de huidige situatie en maatregelen het al dan niet toelaten het event te laten doorgaan. In geval van annulatie, wordt iedereen die ingeschreven is meteen verwittigd.

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Taal

  • Spaans
  • Ondertiteling: Frans Nederlands

Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Raadpleeg onze COVID-maatregelen om BOZAR in alle veiligheid te bezoeken.
​​​​​​​
Een comfortabel deken of een kussen meenemen om warm te blijven wordt aangeraden. De avonden kunnen hier fris zijn. Door de huidige covid-19 situatie kunnen we dit helaas niet zelf verzorgen.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​.​​​​​​​​​​​​​

Co-production