‘Focus Chantal Akerman: Hôtel des Acacias’

21 Okt.'22
- 19:30

Yves Hanchar, Pierre Charles Rochette, François Vanderveken, Isabelle Willems, onder leiding van Chantal Akerman & Michèle Blondeel.

In 1982 vroeg de directeur van het INSAS (de Brusselse filmschool) aan Chantal Akerman om een workshop filmregie te organiseren. De cineaste liet de studenten werken aan een scenario geschreven met Michèle Blondeel. Twee jonge vrouwen komen in het Hôtel des Acacias terecht. De eigenaar, die net een relatie achter de rug heeft, staat te trappelen om halsoverkop verliefd te worden. Daartussenin ontspinnen zich de liefdesverhalen van de medewerkers én de gasten van het hotel. Een bal sluit het verhaal af. De moraal ligt in de lijn van die in Golden Eighties: liefde heeft redenen die de rede niet kan begrijpen. Ongeacht hun kwaliteiten, moeten sommigen het zonder stellen. 

Die film werd geremasterd in het kader van een masterproef die in 2019-2020 door Thaïs Play David aan het INSAS werd ingediend. De scan van het originele negatief werd door CINEMATEK gemaakt.

De film zal worden voorafgegaan door een inleiding door Wouter Hessels (RITCS)
​​​​​​​De film wordt gevolgd door een gesprek met Nicole Valberg et Nathalie Willame (actrices), gemodereerd door Léole Poubelle (film editor, afgestudeerde van INSAS).

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Ondertiteling: Engels
  • Originele versie: Frans

(BE, 1982, DCP, 42')

Tarieven

Standaard

8 -

< 30 jaar

6 -

VT-kaart

6 -

EU Disability card

6 -