Les Grandes Conférences Catholiques

‘Franz-Olivier Giesbert’

25 Nov.'21
- 20:30

Waarom ik schrijf

De media en de letteren zijn zijn wereld. Franz-Olivier Giesbert is journalist, kroniekschrijver, krantenuitgever (hij gaf het weekblad Le Point een nieuw elan), essayist en romanschrijver.

Tijdens zijn lezing zal hij het hebben over zijn passie voor schrijven: ‘Wanneer ik schrijf,’ zo vertelt hij, ‘doe ik dat natuurlijk om verhalen te vertellen, dingen die de personages meegemaakt hebben, maar in al mijn romans heb ik me ook verdiept in de achtergrond, om waarheden aan het licht te brengen, te waarschuwen en er lessen uit te trekken. Zoals de redenen voor de opkomst van het nazisme in Le schmock. De uitwassen van de Franse Revolutie in L’arracheuse de dents. De gruwelen die Hitler, Stalin en Mao in de 20ste eeuw hebben aangericht in La cuisinière d’Himmler.

Over onze tijd, met de verzengende zomer en het coronavirus, Dernier été.

Van alle literaire vormen vindt hij de roman de meest complete, degene die ze allemaal in zich draagt: poëzie, filosofie… ‘Dat is waarom ik jullie wil vertellen over de wereld, onze veranderende wereld, en over de strijd die ik voer’, voegt hij eraan toe.

De titel die Franz-Olivier Giesbert voor zijn lezing heeft gekozen, is: Waarom ik schrijf.

Lezingen & Debatten

Hosted Events

2021-2022

Les Grandes Conférences Catholiques

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans

Wie zijn abonnement wil hernieuwen kan dat rechtsreeks doen, via de ticketbalie van het Paleis voor Schone Kunsten Brussel, door op deze link te klikken: abonnement hernieuwen. U kunt de ticketbalie ook telefonisch bereiken op 02/507 82 00 (van dinsdag tot vrijdag, van 10 tot 17 uur), voor onze abonnees zal de ticketbalie ook uitzonderlijk geopend zijn op de volgende maandagen: 14.06.2021, 21.06.2021 en 28.06.2021.

Hebt u vragen of lukt er iets niet, aarzel dan niet om contact met hen op te nemen, telefonisch op 02/507 82 00 of per mail op tickets@bozar.be.
Abonnees van het vorig seizoen kunnen hun huidige plaatsen opnieuw reserveren, ze krijgen voorrang tot 15 juli 2021.
​​​​​​​

Als u nog nooit een abonnement hebt gehad, kunt u zich abonneren via volgende link vanaf 01 september : abonnement of telefonisch op 02/507 82 00.

De aanvragen zullen in volgorde van ontvangst behandeld worden.