‘Harp & Voice by Sophye Soliveau’

30 Nov.'23
- 21:15

Sophye Soliveau vibreert van emoties door degenen bij wie muziek door de aderen stroomt. Ze studeerde klassieke harp en koorzang aan het Conservatorium en werd van jongs af aan gekoesterd door Afro-Amerikaanse muziek. Sindsdien heeft ze de nauwe afbakening van het klassieke onderwijs doorbroken en is ze geëvolueerd naar soul, jazz en gospel.  

Ze verspreidt een vurige roeping tijdens haar concerten, waar ze vaak het publiek betrekt en hen verandert in een reusachtig koorkorps. Er ontstaat een collectieve magie. Haar creaties, voornamelijk 's nachts geschreven en gecomponeerd, komen voort uit de behoefte om haar verdriet te sublimeren en de sensaties die door haar heen gaan over te brengen.  
Sophye Soliveau werkt aan een soulful project, met als doel om begin 2024 een 1e EP uit te brengen.

Dit najaar organiseert Bozar een spiegelspel waarin de nieuwe installatie van multimediakunstenaar Kapwani Kiwanga de tentoonstelling Victor Horta: The Grammar of Art Nouveau completeert. De performance van muzikante Sophye Soliveau, in het hart van de volgende nocturne, fungeert als een derde reflectie van dit zinderende tweeluik.

 

Deze activiteit is inbegrepen in het Nocturne ticket.

Praktisch

Location

Hortahal

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

Geluidsniveau

Niveau 1 ≤ 85 db