‘Havel - Slávek Horák’

8 Dec.'22
- 19:00

Havel is geïnspireerd op het leven en de persoonlijke ontwikkeling van Václav Havel, de prominente Tsjechische toneelschrijver, dissident en president. In deze film zien we Havels transformatie van succesvol toneelschrijver (die vervolgens verbannen werd) in de late jaren 60 tot mensenrechtenstrijder in de jaren 70. Zijn strijd leidt tot zijn presidentschap in de late jaren 80. Een drama over een intellectuele twijfelaar, die heen en weer geslingerd wordt tussen zijn passies en zijn zelfopgelegde plichten. Havel verandert van een zorgeloze bohémien naar een volgroeide persoonlijkheid. Hij is zich bewust van de unieke mogelijkheid die hij geboden krijgt, maar ook van de enorme verantwoordelijkheid die hij op zich moet nemen. Enerzijds voor het grotere goed en anderzijds om te bewijzen wat hij waard is - vooral voor zichzelf. 

Slávek Horák kent als commercieel directeur al jarenlang wereldwijd succes. Zijn korte fictiefilms waren succesvol in de internationale competitie Straight 8, een selectie die werd gepresenteerd op het Filmfestival van Cannes. Hij was assistent-regisseur van Jan Svěrák voor de film Kolya, die in 1997 de Oscar voor beste buitenlandse film won. Havel is zijn tweede speelfilm. 

De film wordt gevolgd door een gesprek met de regisseur Slávek Horák​​​​​​​.
De film maakt deel uit van Focus on contemporary Czech film in het kader van het Tsjechische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

Films

Klassieke muziek

Oude muziek

2022-2023

Focus on Czechia

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Tsjechisch
  • Ondertiteling: Engels

(CZ, 2020, DCP, 104')

Tarieven

Standaard

8 -

< 30 jaar

6 -

VT-kaart

6 -

EU Disability card

6 -