Goethe-Institut
the Heritage Management Organization-HERITAGE

‘HerMAP Art Projects’

4 Mei →
6 Juni'21

12 Europese en Iraanse artiesten duiken in het levende erfgoed van Iran

BOZAR en Goethe-Institut nodigen je uit om de werken van twaalf Europese en Iraanse artiesten te ontdekken. De werken zijn het resultaat van een residentieprogramma in het teken van artistiek onderzoek naar het valoriseren van materieel Iraans erfgoed.
In een landschap met vele gezichten verkennen bepaalde werken de relatie tussen archieven en artistieke creatie, en plaatsen ze vraagtekens bij het concept van levende archieven. Andere werken werpen dan weer een frisse blik op de plaats van de kunstenaar in de valorisering en heractivatie van een oude industriële site.
De projecten geven een klanklandschap en een visuele wereld gestalte die onze opvattingen van tijd en ruimte bevragen, net als onze zintuiglijke houvast, onze perceptie en onze band met alles wat leeft, of de totstandkoming van onze individuele en collectieve herinneringen.
Ter gelegenheid van de voorstelling van de projecten, nodigen wij je graag uit voor twee webinar-dagen in het teken van de rol van de artistieke creatie in de valorisering van archieven en het industriële erfgoed. 

Bekijk ook de film The Runner van Amir Naderi, in de marge van deze tentoonstelling.

 

Kunstenaars in residentie:

Abel Korinsky (DE) and Orhan Kavrakoglu (TR)
Alice Pedroletti (IT) and Andrea Familari (IT)
Arya Arabshahi (IR)
Aron Rossman-Kiss (HU)
Ehsan Hemat (IR)
Goda Palekaite (LT)
Love Di Marco (SW)
Saba Ghorbanalinejad (IR)
Sina Seifee (IR)
Timothée Gauvin (FR)

Praktisch

Location

Foyer 4

Taal

  • Engels

OPENINGSUREN
Din - Zon, 10:00 - 18:00
Gesloten op maandag

 

Gebruik uw eigen koptelefoon of gebruik de koptelefoons die bij de ingang van de tentoonstelling tot uw beschikking staan. 

In het kader van

  • HerMap Iran-Cultural Heritage Management Project