Buskerud Fylkeskommune

‘Human explorer’

17 → 19
Sept.'19

Al sinds jaar en dag zoekt Noorwegen de grenzen van de mobiliteit op, van de poolreizigers van weleer tot de spitstechnologie van vandaag. In de marge van de European Mobility Week bundelen BOZAR en de Noorse provincie Buskerud de krachten om het concept 'mobiliteit' onder de loep te nemen.
De samenwerking kreeg de naam “Human Explorer” en moet op 17, 18 en 19 september leiden tot een reeks lezingen, panelgesprekken en projectpresentaties.
Als 'house of change’ in het kloppende hart van de Europese hoofdstad is het Paleis voor Schone Kunsten / BOZAR de uitgelezen locatie voor deze debatten.

In eerste instantie belichten we de mobiliteit vanuit historische hoek. Welke invloed had de mobiliteit van de mens op de kennisverspreiding, de uitdagingen en gevolgen ervan?
Vervolgens blikken we vooruit op de toekomst en laten we ons licht schijnen op de recentste ontwikkelingen in de wereld van autonome voer- en vaartuigen. Die zullen op hun beurt een immense impact hebben op ons vervoersysteem (voor passagiers, goederen en diensten), en na verloop van tijd ook op de ontwikkeling van steden en de levenskwaliteit van hun inwoners.
We streven ernaar stakeholders uit de technologische, industriële, academische en publieke sector of de designwereld van Noorwegen (in en rond Buskerud en Oslo), België en Europa samen te brengen.

BOZAR en de provincie Buskerud nodigen je uit om samen op ontdekking te gaan en de oplossingen voor duurzaam autonoom vervoer te verkennen, met de blik op de toekomst van mobiliteit.
Laat je inspireren door vernieuwende projecten, oplossingen en onderzoeken, en breid je netwerk uit.

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel