Buskerud Fylkeskommune

‘Human explorer’

17 Sept.'19
- 14:00

Dag 1

Als deel van de Europese Mobiliteitsweek gaan BOZAR en de Noorse provincie Buskerud op zoek naar oplossingen voor duurzaam geautomatiseerd transport. 
Op dinsdag 17 september wordt het concept ‘mobiliteit’ vanuit een bredere invalshoek benaderd. Kunnen we ons huidige mobiliteitsniveau handhaven en tegelijk klimaatmaatregelen ondersteunen en nieuwe duurzame steden bouwen? Hoe kan autonome technologie een rol spelen bij het creëren van duurzame industrieën, het stimuleren van economische groei en het verbeteren van de levenskwaliteit van de burgers? 
Het evenement brengt stakeholders samen uit de technologische, industriële, academische, design- en politieke sector, uit Buskerud en de regio rond Oslo in Noorwegen, evenals uit België en de rest van Europa.

Programma:
14:00 - Onthaal
14:05 - Openingstoespraken door Roger Ryberg, burgemeester van de Noorse provincie Buskerud en Paul Dujardin, CEO en Artistiek Directeur van BOZAR
14:15 - Presentatie door Anders Bache, co-curator van de tentoonstellling. Pushing the limits of Mobility., Follo Museum.
14.30 - Lezing door Koert van Mensvoort, kunstenaar, filosoof en creative director van het Next Nature Network
14.50 - Lezing door Torun Degnes, CEO SAMS Norway
15:25 - Panelgesprek: Automatic for the People  
- Cathy Macharis, Professor mobiliteit en logistiek aan de Vrije Universiteit Brussel
- Olav Madland, CEO Applied Autonomy
- Gabor Bartha, teamleader Slimme Mobiliteit, DG Connect
- Koert van Mensvoort, kunstenaar, filosoof en creative director van het Next Nature Network
​​​​​​​16:30 - Opening tentoonstelling Pushing the limits of mobility. Roald Amundsen en het tijdperk van de poolverkenners

Praktisch

Location

Bertouille Rotonde

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel