Bozar

‘I Love Science Festival’

15 → 17
Okt.'21

Virtual Reality opent een deur naar fantasiewerelden

I Love Science Festival 2021

Voor editie 2021 van het I Love Science Festival programmeert Bozar in Brussels Expo (Heizel) installaties met virtuele realiteit (VR) die bezoekers van alle leeftijden (12 tot 88 jaar) zullen weten te bekoren, want de nieuwe technologieën maken het mogelijk droomwerelden te creëren waarin alles mogelijk lijkt.

en grote immersieve en onweerstaanbare installatie met 14 kijkstations die je met een VR-bril 3D en 360° laat ervaren, zal de aandacht vestigen op belevenissen die een eerbetoon zijn aan creativiteit en verbeeldingskracht. Bozar bewijst dat kunst en technologie wel degelijk compatibel zijn en dat de technieken binnen het bereik zijn van iedereen die zich ervoor interesseert.

Laat je meevoeren door Tahar Rahim/Colin Farrell, die het verhaal vertellen van twee kinderen: een zombiejongen en een sterfelijk meisje. Het zijn de hoofdpersonages in een romantisch liefdesverhaal dat zich afspeelt in een universum dat zo door Tim Burton bedacht kon zijn. De 3 episodes van GLOOMY EYES zijn een technologisch hoogstandje waarbij de kijker in de film wordt gezogen. Of trek naar het Amazonewoud voor een sjamanistische reis met de film AYAHUASCA die zijn Belgische première beleeft. Verruim je spirituele en technologische horizon via de virtuele ervaring met de sjamanistische en Latijns-Amerikaanse wijsheden van de Shipibo-Conibo, een Amazonestam. Binnenkort maken we nog meer VR-ervaringen bekend.

Al die ervaringen zijn kleine animatiemeesterwerken die wereldwijd enorm goed onthaald zijn op de belangrijkste VR-festivals, zoals de filmfestivals van Venetië, Sundance en Tribeca.

Bij de VR-stand van Bozar zullen culturele bemiddelaars de bezoekers verwelkomen en begeleiden.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen


Kun je niet naar de Heizel komen of wil je VR liever bij jou thuis ervaren, laat je deze herfst dan verleiden door een nieuwigheid van Bozar: VR TO GO.

Praktisch

Location

Brussels Expo, Paleis 1

Reserveren kan via Ilovescience.brussels

Bij de VR-stand van Bozar zullen culturele bemiddelaars de bezoekers verwelkomen en begeleiden.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen

​​​​​​​De minimum aanbevolen leeftijd voor VR-ervaringen is 12 jaar.