Bozar

‘I Love Science Festival’

15 → 17
Okt.'21

Virtual Reality opent een deur naar fantasiewerelden

Voor editie 2021 van het I Love Science Festival programmeert Bozar in Brussels Expo (Heizel) installaties met virtuele realiteit (VR) die bezoekers van alle leeftijden (12 tot 88 jaar) zullen weten te bekoren, want de nieuwe technologieën maken het mogelijk droomwerelden te creëren waarin alles mogelijk lijkt.

Een grote immersieve en onweerstaanbare installatie met 14 kijkstations stelt het publiek in staat met een VR-bril 3D en VR 360° de aandacht te vestigen op belevenissen die een eerbetoon zijn aan creativiteit en verbeeldingskracht. Bozar bewijst dat kunst en technologie wel degelijk compatibel zijn en dat de technieken binnen het bereik zijn van iedereen die zich ervoor interesseert.

Duik de zombiewereld in met Colin Farrell in de VR-serie GLOOMY EYES, ontmoet Rosario Dawson in de punkserie BATTLESCAR, vang de klanken van de ijskap op in -22,7°C met Jan Kounen en muzikant Molecule en laat je leiden door het sjamanistische ritme van AYAHUASCA. Als je nog wat energie over hebt, zullen de beelden van THE REAL THING en 21-22 ALPHA je meevoeren naar Azië en de rest van de wereld, terwijl DAS TOTALE TANZ THEATER je meeneemt naar de mythische Bauhaus-school!

Al die ervaringen zijn kleine animatiemeesterwerken die wereldwijd enorm goed onthaald zijn op de belangrijkste VR-festivals, zoals de filmfestivals van Venetië, Sundance en Tribeca.

Bij de VR-stand van Bozar zullen culturele bemiddelaars de bezoekers verwelkomen en begeleiden.
 


 

Kun je niet naar de Heizel komen of wil je VR liever bij jou thuis ervaren, laat je deze herfst dan verleiden door een nieuwigheid van Bozar: VR TO GO.

Praktisch

Location

Brussels Expo, Paleis 1

Publiek

Met kinderen en jongeren

Secundair Onderwijs

Reserveren kan via Ilovescience.brussels

Bij de VR-stand van Bozar zullen culturele bemiddelaars de bezoekers verwelkomen en begeleiden.

​​​​​​​De minimum aanbevolen leeftijd voor VR-ervaringen is 12 jaar.