‘Into the Ice - Lars Ostenfeld’

22 Okt.'22
- 19:00

Een groots, filmisch avontuur op de Groenlandse ijskap met drie vooraanstaande wetenschappers op zoek naar wat het ijs ons kan vertellen over ons klimaat, ons verleden en onze mogelijke toekomst. 

Into the Ice volgt de reis van regisseur Lars Henrik Ostenfeld en professor Alun Hubbard naar een van de wildste en meest extreme landschappen op aarde, diep in het smeltende hart van de klimaatverandering. Slechts vastgebonden aan een touw dalen ze af in de duisternis van het ijs, zonder te weten wat ze zullen vinden of waar het zal eindigen. Deze ongekende afdaling maakt deel uit van baanbrekend onderzoek dat een nieuw licht werpt op hoeveel smeltwater het ijs bevat en wat er met het ijs gebeurt wanneer er water in en onder het ijs sijpelt.

Regisseur Lars Ostenfeld heeft vele jaren ervaring met wetenschappelijke en natuurdocumentaires. Meest recent regisseerde en filmde hij afleveringen van de grote natuurseries van de Deense openbare omroep, Wild, Wonderful Denmark en de documentaire Tracking the Wolf. 

Na de screening volgt er een gesprek met kunstenaar Theresa Schubert, wiens werk Glacier Trilogy te zien is op de tentoonstelling Faces of Water, en Dr. Alun Hubbard, die te zien is in de film. Het gesprek wordt gemodereerd door Barbara Debusschere (De Morgen).

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels Deens
  • Ondertiteling: Engels

(DK/DE, 2022, DCP, 86')

Tarieven

Standaard

8 -

< 30 jaar

6 -

Werzoekende: VT-kaart

6 -

VT-kaart | EU Disability card

6 -