‘Faces of Water’

21 Okt. →
4 Dec.'22

Art Meets Awareness

Water. We staan wereldwijd voor ongeziene uitdagingen. In de komende 100 jaar zal de oceaan meer veranderen dan in de afgelopen 50 miljoen jaar. Gletsjers smelten, de zeewaterspiegel stijgt drastisch en via de industrie vloeien er voortdurend schadelijke stoffen in onze stromen. Het belang van water gaat vaak niet verder dan haar utilitaire waarde, maar wat met humanistische, morele, emotionele, esthetische en ethische waarden? Ze blijven onterecht onderbelicht.

 

Met de tentoonstelling Faces of Water zoomt Bozar in op recent onderzoek en artistieke creaties van vier kunstenaars: Theresa Schubert, Joshua G. Stein, Haseeb Ahmed en Anna Ridler. Het viertal ging samenwerken met lokale wetenschappers, ingenieurs en industriële partners. In een residentie onderzochten ze regiospecifieke wateruitdagingen, waar met behulp van onder meer datasets, AI en een 3D-printer voor klei een aantal kunstwerken op de grens tussen kunst, technologie en wetenschap uit voortvloeiden. Laat je verwonderen, sta stil, bevraag en reflecteer over de vele gezichten van water.

 

De werken in de tentoonstelling zijn het resultaat van residenties georganiseerd door LUCA School of Arts, Gluon en Cittadellarte - Fondazione Pistoletto, met de steun van hun lokale ecosysteem van partners.


​​​​​​​De tentoonstelling werd gecureerd door Sofie Crabbé (BE, schrijver, curator, gastprofessor bij LUCA School of Arts en KASK)


 

Tijdens het openingsweekend van de tentoonstelling, van 21 tot 23 oktober, kan je de installatie Oceans in Transformations van STARTS Prize '21 winnaars Territorial Agency komen bekijken in de Rotonde Suzanne Bertouille, aan het einde van het tentoonstellingsparcours. De multi-channel video-installatie kwam tot stand door de transformatie van de zeven zeeën ten gevolge van menselijke activiteiten te bestuderen. Het publiek kan ronddwalen in een prachtige digitale reflectie op het scherm over de toekomst van ons milieu. Niet te missen!

 


 

Bozar is een partner van het S+T+ARTS-netwerk en het STARTS4Water-programma, medegefinancierd door het S+T+ARTS-initiatief van de Europese Commissie.

 

Dit zijn de partners van het STARTS4Water-consortium: LUCA School of Arts (België) met medewerking van Gluon (België), Thyssen-Bornemisza Art Contemporary - TBA-21 (Oostenrijk), Universal Research Institute (Kroatië), V2_Lab for the Unstable Media (Nederland), Ohi Pezoume/ UrbanDig Project (Griekenland) en Cittadellarte - Fondazione Pistoletto (Italië).

Praktisch

Location

BOZARLAB

Ravensteinstraat, 23 1000 Brussel

Tarieven

Standaard

8 -

< 30 jaar

4 -

> 65 jaar

6 -

< 12 jaar

0 -

museumPASSmusées

0 -

ICOM

0 -

Perskaarten : VVJ, AJP, IFJ, API-IPA, AICA

0 -

Leraren­kaart - Klasse

4 -

Brussels Card

0 -

VT-kaart

4 -

EU Disability card

4 -

Rolstoel

0 -

Begeleider rolstoel

0 -

Nationale Loterij Club

7 -

Thalys Club & Club +

4 -

BNP Paribas Fortis

6 -