‘Il Boemo - Petr Václav’

16 Nov.'22
- 19:00

II Boemo gaat over de buitengewone avonturen en levenswerk van een van de meest belangrijkste figuren van de klassieke muziek, Josef Mysliveček (1737-81). Hij was een vriend en leraar van Mozart. Mysliveček was een grote ster in het 18ede-eeuwse Italië voordat hij zijn populariteit verloor en in eenzaamheid stierf. De regisseur laat in deze film meer zien dan de muziek van Mysliveček, hij toont zijn innerlijke drijfveren en passies. Zijn behoefte aan artistieke vervulling en zijn dramatische leven worden ook in beeld gebracht. 

Petr Vaclav is afgestudeerd aan de FAMU in Praag. Hij schreef, regisseerde en produceerde zijn eerste speelfilm Marian in 1996. De film won de Silver Leopard in Locarno en de Procirep-prijs in Angers. Zijn tweede speelfilm Les mondes parallèles, geschreven door Marie Desplechin, werd geselecteerd voor de NHK Screenplay Award op het Sundance Film Festival. Deze film won de Best Czech Film of the Year Award in 2001.

In het kader van het programma van het Tsjechische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, nodigen de film Il Boemo van Petr Václav en het concert van Collegium 1704 onder leiding van Václav Luks je uit om kennis te maken met twee 18e-eeuwse Boheemse componisten, Josef Mysliveček en Jan Dismas Zelenka.

Na de vertoning volgt een gesprek met de producent Jan Macola en de componist Václav Luks, die muziek schreef bij de film en de dag erna het concert Collegium 1704 zal dirigeren.​​​​​​​

Wil je je plezier verdubbelen? Koop dan een combiticket voor beide activiteiten voor 3 euro bovenop de prijs van het concertticket. Dit aanbod is beperkt en kan niet worden gecombineerd met andere kortingen.

Films

Klassieke muziek

Oude muziek

2022-2023

Focus on Czechia

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Tsjechisch Duits Italiaans
  • Ondertiteling: Engels

(CZ/IT/SK, 2022, DCP, 141')

Tarieven

Standaard

10 -

< 30 jaar

8 -

VT-kaart

8 -

EU Disability card

8 -