Bozar
MUHKA - Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen
Pinchuk Art Centre

‘Imagine Ukraine’

6 Mei →
19 Juni'22

Kleine en grote verhalen

Bozar organiseert een noodtentoonstelling over hedendaagse kunst uit Oekraïne, ooit een van de centra van de vroege avant-garde, nu een bloeiende kunstscene.
 

De tentoonstelling is er een uit een reeks van drie. De tweede vindt plaats in het M HKA in Antwerpen, dat de Oekraïense kunstcollectie van de Vlaamse Gemeenschap opbouwde en de basis vormt van het hele project. De derde tentoonstelling is in het Europees Parlement. Het project vindt plaats in samenwerking met het Europees Parlement en in partnerschap met het kabinet van de president van Oekraïne. Het is een initiatief van het M HKA en PinchukArtCentre en wordt mogelijk gemaakt door de Vlaamse Gemeenschap. 
 

De werken die in Bozar worden tentoongesteld, onderzoeken de spanning tussen grote verhalen en de anekdotische realiteit van het dagelijkse leven. Small and Big Stories toont de botsing tussen militaire, politieke en religieuze macht en de individuele geesten en lichamen van de kunstenaars. Fragiliteit ontmoet brute kracht: de kunstenaars protesteren, verwerken, eisen op en verzetten zich in een wereld van trauma's uit het verleden en actuele onrust.
​​​​​​​

Met werk van: Sergey Bratkov, Nikita Kadan, Alevtina Kakhidze, Lesya Khomenko, Oxana Shachko en Anna Zvyagintseva.

 

Het basisbeeld van het project is van Nikolay Karabinovych

Praktisch

Location

Raadzaal

Coproductie

Samenwerking

  • Europees Parlement

Partners

  • Bureau van de president van Oekraïne

Steun