‘Jeremy Deller & Volker Zander’

1 Feb.'21
- 20:00

Beethoven talks - online event

Door de gevolgen van de brand in het Paleis voor Schone Kunsten op 18 januari zijn we jammer genoeg genoodzaakt om dit evenement uit te stellen. 

In zijn meest recente film Wir haben die Schnauze Voll reflecteert kunstenaar Jeremy Deller over enkele van de meest Beethoveniaanse thema’s als de natuur, het mens-zijn, vrijheid en democratie. De film, die deel uitmaakt van de expo HOTEL BEETHOVEN, brengt muzikanten van het Beethoven Orchester Bonn samen met een groep schoolkinderen die deelnemen aan een klimaatbetoging. “Met deze film wil ik Beethoven naar onze huidige wereld halen. Ik toon zijn muziek als begeleiding van een politieke beweging en stel vast dat ze bij jongeren nog steeds aanslaat. Ik besefte direct dat kinderen iets actueels moeten creëren dat voor hen van betekenis is.”  ​​​​​​​


Jeremy Deller (1966, Londen) is een Britse conceptuele video- en installatiekunstenaar. Zijn werk is vaak politiek geladen en hij houdt ervan om anderen te betrekken in zijn creatieve proces. In 2004 won hij de gerenommeerde Turner Prize. Deller gaat in gesprek met componist, muzikant, radioproducer, auteur, curator en uitgever Volker Zander (1968, Fulda, Duitsland).   Zijn muzikale en artistieke interesses gaan van Kraftwerk, over Mauricio Kagel, tot Beethoven. 

Gemodereerd door Eric De Visscher, curator van HOTEL BEETHOVEN. 

2020-2021

Beethoven. From Ear to Here.

Praktisch

Taal

  • Engels

Volg de livestreams op onze Facebookpagina of Youtubekanaal.