‘HOTEL BEETHOVEN’

13 Okt.'20 →
14 Feb.'21

GEANNULEERD

Door de gevolgen van de brand op 18 januari, ziet BOZAR zich jammer genoeg genoodzaakt om de deuren van de tentoonstelling HOTEL BEETHOVEN definitief te sluiten. Kocht je al een ticket voor deze expo dan vind je hier alle info.

 

250 jaar na zijn geboorte is Ludwig van Beethoven meer dan ooit een icoon. Te midden van alle vieringen ter gelegenheid van zijn ‘verjaardag’ opent BOZAR de deuren van HOTEL BEETHOVEN.

Deze tentoonstelling over de componist, zijn muziek en ideeën belicht hoe Beethoven ook vandaag nog relevant voor ons blijft. Als uitzonderlijke muzikale vernieuwer vormt hij meteen ook het vertrekpunt voor vragen over de democratische en fysieke kracht van klank. Hoe kunnen we met ons lichaam luisteren als horen niet meer kan? Als kunst de manier waarop we naar de wereld kijken kan veranderen, kan ze dan ook de manier waarop wij luisteren wijzigen? Hoe vertalen beeldend kunstenaars geluiden en muziek naar beelden, bewegingen en lijnen?


Van populaire cultuur tot conceptuele kunst, van 1770 tot 2020, met manuscripten en instrumenten naast werk van kunstenaars als Antoine Bourdelle, Andy Warhol, Katie Paterson en John Baldessari … HOTEL BEETHOVEN neemt je mee op een muzikale reis door de tijd en plaatst je op een kruispunt van verschillende tijdperken en standpunten. Zet je koffer maar neer en houd even halt om kennis te maken met mensen, kunst en ideeën uit alle hoeken van de wereld, met een universeel icoon als centrale figuur. Welkom in HOTEL BEETHOVEN.

 

Tentoonstelling georganiseerd in samenwerking met de Bundeskunsthalle Bonn in het kader van het Duitse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie en het herdenkingsjaar BTHVN 2020. Gefinancierd door de Duitse staatssecretaris van Cultuur en Media.

 

Kan je niet wachten om deze expo te bezoeken? Neem nu dan al een virtuele duik via onze 3Dscans.

Literatuur

2020-2021

Focus On Germany

Groepsbezoeken en rondleidingen

Groepsbezoeken en rondleidingen →

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

​​​​​​​​​​​​​​OPENINGSUREN
Din - Zon, 10:00 - 18:00
Gesloten op maandag

 

BOZAR is gesloten op 25 december en 1 januari en blijft op 24 en 31 december open tot 16u.

 

Rondleidingen en groepen enkel op aanvraag
Reservaties en tarieven

Info: groups@bozar.be