‘Knackdebat - Durf te vragen: Jonathan Holslag & Geert Mak’

9 Sept.'21
- 20:00

Het einde van de Koude Oorlog in 1989 luidde een nieuwe periode van vrijheid en welvaart in. Vandaag lijkt dit gouden tijdperk voorbij. Waar ging het mis? Hoe kan het dat het ideaal van globalisering en van internationale verbondenheid teloorging? Precies twintig jaar na de aanslagen op de Twin Towers buigen Jonathan Holslag en Geert Mak zich over onze recente geschiedenis. Welke historische gebeurtenissen van de afgelopen decennia hebben ons het meest bepaald? De val van de muur, de aanslagen van 9/11, de opkomst van China, de verkiezing van Obama of Trump of eerder het bedreigde voortbestaan van de planeet en haar bewoners?

Holslag en Mak trachten een antwoord te vinden op het raadsel van de geschiedenis in een gesprek dat gemodereerd wordt door Bert Bultinck, hoofdredacteur van Knack. Aanleiding is de publicatie van Van muur tot muur. De wereldpolitiek sinds 1989, het jongste boek van Jonathan Holslag.

 

Jonathan Holslag (1981) is als politicoloog verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel. Als expert internationale betrekkingen en politiek publiceerde hij tal van werken, die vaak handelen over de moeizame relatie tussen Europa en Azië. Holslag heeft al bijna tien jaar een vaste stek in Knack waarin hij zijn kijk geeft op de wereld, en hij is een veelgevraagde stem in het publieke debat.

 

Geert Mak (1946) is de auteur van talrijke bestsellers over de geschiedenis, waaronder In Europa. Reizen door de twintigste eeuw en diens vervolg Grote verwachtingen. In Europa 1999-2019. Van beide werken zijn ook succesvolle televisieseries gemaakt. Het werk van Mak is vertaald in tal van talen. Dit najaar verschijnt in het Engels The Dream of Europe. Travels in the 21st Century.

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Nederlands

SOLD OUT

 

 

Dit evenement wordt georganiseerd door een externe instelling.​​​​​​​