Instituto Cervantes
Festival Cinéma Méditerranéen à Bruxelles

‘LA HIJA DE UN LADRÓN (A Thief's Daughter) - Bélen Funes’

2 → 5
Dec.'20

Brussels Mediterraans Film Festival

Online screening op SOONER, bekijk de film hier.

 

De 22-jarige Sara leeft al haar hele leven alleen. Nu ze een baby heeft, wil samen met haar jongere broer en de vader van haar kind een gezin vormen. Plots duikt Manuel, Sara’s vader, na een gevangenisstraf en jaren van afwezigheid terug in haar leven op. Sara beseft dat hij haar plannen in de weg staat en neemt een moeilijke beslissing: hem weghouden van haarzelf en haar broer.


​​​​​​​Belén Funes werd geboren in Barcelona in 1984. Ze studeerde filmregie aan ESCAC (Spanje) en scenarioschrijven aan EICTV (San Antonio de los Baños Film School). Sara's Runaway (Sara a la fuga) was haar eerste kortfilm die meteen werd vertoond op internationale festivals zoals het Zagreb Film Festival. In 2016 plaatste Variety Belén op de shortlist als een van de tien Spaanse talenten om in de gaten te houden. Haar eerste langspeelfilm, La Hija de un Ladrón (A Thief's Daughter), ging in première op het 67e San Sebastian Festival in de officiële selectie en was de winnaar van de Gaudí Academy Award voor beste niet-Catalaans gesproken film.

Praktisch

Taal

  • Spaans
  • Ondertiteling: Engels

La Hija de un ladrón - Bélen Funes (Spain, 102', 2019, VO, English subtitles)

​​​​​​​Click here to access to the SOONER screening: https://stream.sooner.be/cinemamed/tous-les-films/m/la-hija-de-un-ladrn

Price on SOONER: 6 EUR.