‘Lezing door Minsuk Cho’

29 Okt.'19
- 20:00

Highlight ARCHITECTURE

Mass Studies

Het architectenbureau Mass Studies werd in 2003 opgericht door Minsuk Cho in Seoul, Zuid-Korea. Het voert kritisch onderzoek naar architectuur in de context van massaproductie, intens overbevolkte stedelijke condities en opkomende subculturen die de hedendaagse maatschappij mee bepalen. 

In de context van uiteenlopende claims op de openbare ruimte in de eenentwintigste eeuw, aanvaardt Mass Studies de complexiteit tussen conservatief versus toekomstgericht, lokaal versus globaal, utopie versus realiteit, en individueel versus collectief, in plaats van te streven naar een eenduidig perspectief.

Minsuk Cho engageert zich voor architectuur als sociaal-cultureel en stedelijk onderzoek, evenals gerealiseerde gebouwen, die wereldwijd erkend zijn. Daarnaast was hij co-curator van de Gwangju Design Biënnale 2011, en van het Koreaanse Paviljoen op de 14e Internationale Architectuurbiënnale van Venetië, die bekroond werd met de Gouden Leeuw voor Beste Nationale Deelname. Eind 2014 organiseerde PLATEAU Samsung Museum of Art, Seoul, hun allereerste architectuurtentoonstelling met als titel Before/After: Mass Studies Does Architecture. Minsuk Cho geeft les en is een begenadigd spreker op internationale symposia. 
 

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels

Productie

Steun

  • Koreaans Cultureel Centrum
  • medegefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie

In het kader van

  • EU MIES AWARD 2019