‘Meet the artist: Ai Weiwei’

9 Jan.'21
- 20:00

Can civilization survive without humanity?

In zijn recentste film Coronation (2020) slaagde kunstenaar Ai Weiwei erin binnen te dringen in een afgesloten Wuhan waar het coronavirus uitbrak. Veertien amateurfilmers uit de stad stuurden tijdens de lockdown elke dag hun opnames naar de Chinese kunstenaar in Cambridge, waar hij in ballingschap leeft. De film is het uitgangspunt van het online gesprek dat journaliste Annelies Beck met hem zal hebben, waarbij het publiek de mogelijkheid krijgt om ook vragen in te dienen. 

Inschrijving op voorhand vereist.
Schrijf je hier in voor de online conversatie.

In 2009 was de kunstenaar bij ons te gast in het kader van EUROPALIA CHINA met The State of Things. En in 2018 ging zijn film Human Flow in première bij BOZAR. Toen hadden we het met de kunstenaar over de vluchtelingencrisis, een crisis die vandaag nog steeds gaande is, maar in de schaduw van de coronacrisis kwam te staan. We praten met Ai over kunst, corona en Coronation, een film die beide thema’s verzoent in een aangrijpend verslag.
 

Annelies Beck is intussen niet meer weg te denken uit de nieuws- en duidingsprogramma’s van de VRT. Ze is een vastberaden moderator, interviewer en presentatrice. Ze houdt onder meer lezingen over migratie in oorlogsjaren, gebaseerd op haar eerste roman, die het verhaal vertelt van Belgische vluchtelingen tijdens de Eerste Wereldoorlog.​​​​

2020-2021

BOZAR x Klimaat

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Taal

  • Engels

Online event.

​​​​​​​Inschrijving op voorhand vereist. Je kan je inschrijven via deze link.