‘Meet the Artist: Fanny Ardant - Screening Lola Pater’

29 Juni'22
- 19:30

Fanny Ardant, een legende in het Paleis voor Schone Kunsten

Op 29 juni ontvangt Bozar Fanny Ardant voor een bijzondere avond die wordt georganiseerd in het kader van het Franse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Fanny Ardant is een sleutelfiguur in de filmwereld die al meer dan 40 jaar met bekende Franse en internationale regisseurs samenwerkt. Ze wordt geïnterviewd door Hugues Dayez, filmcriticus bij de RTBF, om het over haar ongelooflijke carrière te hebben. Het interview wordt gevolgd door de vertoning van Lola Pater, een komedie van Nadir Moknèche waarin Fanny Ardant de hoofdrol speelt.

Lola Pater van Nadir Moknèche
Zino is 27 jaar oud en de zoon van Algerijnse immigranten. Het verhaal begint in Parijs bij de begrafenis van zijn moeder. Hij is enig kind en groeide bij haar op na het plotselinge vertrek van zijn vader Farid, die meer dan 20 jaar geleden vertrok. Gebaseerd op wat zijn moeder hem vertelde, gelooft Zino dat zijn vader hem in de steek heeft gelaten. Van de notaris verneemt hij dat Farid niet is teruggekeerd naar Algerije, maar in de Camargue woont, en dat zijn ouders nooit zijn gescheiden. Waarom heeft zijn moeder tegen hem gelogen?

Mis de ontmoeting niet met deze actrice en regisseuse die twee César Awards won. Ze zal ook eregast zijn bij CINEMATEK op 28 juni, en op het Brussels International Film Festival, dat dit jaar plaatsvindt van 23 juni tot 2 juli.

Films

Festival

28 + 29
Juni'22

Close-up: Fanny Ardant

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans
  • Ondertiteling: Nederlands

Tarieven

Standard

12 -

< 30 year

10 -

BIM VT | EU Disability card

6 -

Job seeker : BIM/VT Card

6 -

Article 27 | Artikel 27***

0 -

Paspartoe***

0 -