‘Meet the Director: Vincent Meessen - Screening Just a Movement’

31 Okt.'21
- 20:00

+ conversatie met de regisseur

Vincent Meessen stelt bij Bozar zijn recentste film Just a Movement voor. Het gaat over een vrije bewerking van La Chinoise van Jean-Luc Godard uit 1967, waarin vijf Parijse studenten met Mao’s rode boekje in de hand de revolutie verkondigen. In zijn versie verplaatst Meessen de personages 50 jaar later in Dakar. Omar Blondin Diop, de enige echte maoïstische student uit de oorspronkelijke film, wordt nu het hoofdpersonage. Hij zou zelfmoord hebben gepleegd in zijn cel op het eiland Gorée. Zijn familie en vrienden geloven dat niet en eisen dat deze politieke misdaad volledig wordt onderzocht. Er waart een spook rond in de Senegalese hoofdstad...​​​​​​​

Vincent Meessen werd geboren in de Verenigde Staten, maar is ondertussen een gevestigde kunstenaar en filmmaker in Brussel. In zijn artistieke en filmische werk reflecteert hij onder meer over geschiedenis en kolonialisme. Vincent Meessen toont een in situ installatieversie van Just a Movement op de 34ste Bienal de São Paulo.

De filmvoorstelling wordt gevolgd door een discussie (in het Frans) tussen Vincent Meessen (regisseur) en Djia Mambu (journalist en filmcriticus).

 

Het evenement is in samenwerking met Thank You And Good Night Productions en Jubilee.

Concerten

Tentoonstellingen

Films

2021-2022

Let’s get things moving!

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans Chinees Wolof
  • Ondertiteling: Engels

(BE-FR,2021,108')

Tarieven

Standard

10 -

-26

8 -