‘Meet the Director: Vincent Meessen - Screening Just a Movement’

31 Okt.'21
- 20:00

Vincent Meessen stelt bij Bozar zijn recentste film Juste un Mouvement voor. Het gaat over een vrije bewerking van La Chinoise van Jean-Luc Godard uit 1967, waarin vijf Parijse studenten met Mao’s rode boekje in de hand de revolutie verkondigen. In zijn versie verplaatst Meessen de personages 50 jaar later in Dakar. Omar Blondin Diop, de enige echte maoïstische student uit de oorspronkelijke film, wordt nu het hoofdpersonage. Hij zou zelfmoord hebben gepleegd in zijn cel op het eiland Gorée. Zijn familie en vrienden geloven dat niet en eisen dat deze politieke misdaad volledig wordt onderzocht. Er waart een spook rond in de Senegalese hoofdstad...
​​​​​​​

Vincent Meessen werd geboren in de Verenigde Staten, maar is ondertussen een gevestigde kunstenaar en filmmaker in Brussel. In zijn artistieke en filmische werk reflecteert hij onder meer over geschiedenis en kolonialisme. 

De filmvoorstelling wordt gevolgd door een discussie tussen Vincent Meessen (regisseur) en Djia Mambu (journalist en filmcriticus).

2021-2022

Let’s get things moving!

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans Chinees
  • Ondertiteling: Engels