Offscreen Film Fest

‘Monos - Alejandro Landes’

12 Maa.'20
- 19:00

Monos volgt een jonge groep gewapende guerrillastrijders die de opdracht krijgen een gijzelaar te bewaken. De tieners behoren tot een niet nader genoemde, mysterieuze organisatie. Wanneer de instructeur van de jongens op missie vertrekt en elk van hen de leiding wil nemen, raken ze verstrikt in een machtsstrijd. Wanneer de gijzelaar een ontsnappingspoging waagt, is het hek helemaal van de dam.

Na een wereldpremière op het Sundance Film Festival 2019, waar de film de World Cinema Dramatic Special Jury Award in de wacht sleepte, werd Monos de officiële Colombiaanse inzending voor de Oscars. Muzikante Mica Levi leverde de originele, beklijvende soundtrack voor de film.

Alejandro Landes (Colombia/Ecuador/Brazilië) werd geboren in São Paulo en draaide eerder al de documentairefilm Cocalero, die op meer dan 50 internationale filmfestivals te zien was. Zijn tweede film, de langspeelfilm Porfirio, ging in 2011 in première binnen de selectie Quinzaine des Réalisateurs op het filmfestival van Cannes.

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels Spaans
  • Ondertiteling: Frans Nederlands

(CO/AR/NL/DE/SE/UY/US/CH/DK, 2019, 102', DCP)

Partners