‘Nocturne Swedish Ecstasy + Michel François’

27 Apr.'23
- 18:00

Make it late with some art

Save the date!

Elke laatste donderdag van de maand houdt Bozar zijn deuren later open.  

2 expo’s op 1 avond  
Je kan naast Swedish Ecstasy ook de expo Michel François. Contre nature in de avonduren ontdekken! Geniet ondertussen van een drankje in de Hortahal tijdens de DJ-set van Otis

En verder… 
Op 2 tijdstippen kan je met dichteres Dominique De Groen deelnemen aan haar occulte poëzie-performance in Swedish Ecstasy. Ze neemt je mee in een ritueel dat bestaat uit incantaties en geleide collectieve meditatie. Wie liever alleen naar hogere sferen afdwaalt, kan de audiotrip volgen. In Michel François neemt onze voormalige zaalbewaker Philippe Bertels je dan weer mee op sleeptouw met interessante insides. Tot slot kan je op drie momenten in de Rotonde Bertouille gaan kijken naar een performance van Francesca Grilli. Sparks creëert een ruimte waarin de gebruikelijke machtsverhoudingen tussen het kind en de volwassene omgekeerd worden. Hoe voelt het als een kind je je lot vertelt? Ook de film RAYS, geïnspireerd op de voorstelling Sparks, wordt geprojecteerd in de Hortazaal. Het is een monokanaals HD video opgenomen in Brussel in 2021, over de verworven kennis van een groep kinderen over de praktijk van helderziendheid als mogelijkheid om de werkelijkheid te lezen.

Programma 
18u-22u30 Nocturne Swedish Ecstasy, Michel François. Contre Nature ​​​​​​​en de Bozar Bookshop (22u laatste toegang tot de tentoonstellingen)​​​​​​​

​​​​​​​18u15-18u45 Eerste performance van Sparks met Francesca Grilli in Rotonde Bertouille (vanaf 18 jaar) (met apart ticket - laatste tickets)

18u30-19u30 Happy hour met Café Victor: koop er één, krijg er één gratis

19u-20u30 Rondleiding met Philippe Bertels in Michel François (met apart ticket - UITVERKOCHT) 

19h15-19h45 Tweede performance van Sparks met Francesca Grilli in Rotonde Bertouille (vanaf 18 jaar) (met apart ticket - laatste tickets)

19u30-20u Eerste bezoek met Dominique De Groen in Swedish Ecstasy (met apart ticket - UITVERKOCHT) 

20h15-20h45 Derde performance van Sparks met Francesca Grilli in Rotonde Bertouille (vanaf 18 jaar) (met apart ticket - laatste tickets​​​​​​​)

20u30-21u Tweede bezoek met Dominique De Groen in Swedish Ecstasy (met apart ticket - UITVERKOCHT) 

22u45 laatste drankje in de Hortahal 

23u einde van de nocturne 

Op 27 april vindt niet alleen de Nocturne plaats, maar ook het uitzonderlijke concert met Verdi's Requiem door het Antwerp Symphony Orchestra en Collegium Vocale Gent onder leiding van Philippe Herreweghe. Je kan je plezier verdubbelen door een ticket te kopen dat beide activiteiten combineert door 8 euro bovenop de prijs van het concertticket te betalen. Dit aanbod is beperkt en niet cumuleerbaar met andere kortingen.

23 Feb. →
30 Nov.'23

Bozar Nocturnes

2022-2023

Focus on Sweden

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

Museum Pass houders krijgen 10% korting in onze Bozar Bookshop en een gratis drankje tijdens onze Nocturne.

Tarieven

Standaard

10 -

EU Disability card

5 -

Rolstoel

0 -

Begeleider rolstoel

0 -