‘PERSPEKTIVEN’

2020-2021

German Film Festivals on Tour

Met de filmreeks PERSPEKTIVEN brengen het Goethe-Institut Brussel en Bozar een selectie films die op die belangrijke Duitse filmfestivals zijn vertoond: het Internationale Forum des Jungen Films, een onderdeel van de Berlinale dat aan  experimentele film is gewijd – DOK Leipzig, dat documentaires en animatiefilms programmeert en niet bang is om een politieke stelling in te nemen – en de Duisburger Filmwoche, gewijd aan Duitstalige documentaires en bekend om zijn intense discussies en zelfreflectie over de mogelijkheden en grenzen van het maken van documentairefilms. 
​​​​​​​
Maak de Belgische première van deze uitstekende films mee en ontdek de ziel van deze festivals. Dit jaar stellen we een selectie van vier films voor uit het programma van Berlinale Forum 2021, één film van DOK Leipzig 2020 en één van de Duisburger Filmwoche 2020. De festivalorganisatoren en de filmmakers wonen de voorstellingen bij, geven tekst en uitleg en beantwoorden vragen. 

 

"PERSPEKTIVEN - Berlinale Forum, DOK Leipzig, Duisburger Filmwoche " is een initiatief van Goethe-Institut Brussel en BOZAR Cinema in samenwerking met het Berlinale Forum, Arsenal - Institut für Film- und Videokunst, DOK Leipzig, Duisburger Filmwoche en Le P'tit Ciné. De serie wordt vriendelijk ondersteund door de Berlijnse senaatsafdeling voor Cultuur en Europa. ​​​​​​​

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL