‘Taming the Garden - Salomé Jashi’

3 Juli'21
- 20:00

gevolgd door een Q&A met de regisseur

Elk jaar verwelkomen we in Brussel drie belangrijke Duitse filmfestivals: Berlinale Forum, DOK Leipzig en de Duisburger Filmwoche. Uit de programmatie van Berlinale Forum laten we je dit jaar kennismaken met o.a. Taming the Garden van Salomé Jashi. Na de vertoning volgt een online gesprek met de regisseur.

Een oude boom met een uitnodigende bladerkroon drijft over de zee. Het klinkt als een surrealistisch schilderij en is een van de meest betoverende beelden uit Taming the Garden van Salomé Jashi. Betoverend en tegelijk ambivalent. Dit boomtransport maakt immers deel uit van een waanzinnig project. Een steenrijke en politiek machtige man verzamelt oude bomen. Hij laat ze uitgraven en naar zijn tuin vervoeren. Waarom hij dat doet en wat je daarvan moet denken, daarover wordt flink gediscussieerd en de meningen van de mensen zijn heel uiteenlopend. Misschien doet hij het enkel omdat hij zich zo’n excentrieke hobby kan veroorloven? Het verplanten van de bomen lijkt absurd, maar symboliseert ook macht, onbeschaamde rijkdom en het bedwingen van de natuur. (Anna Hoffmann) 

Salomé Jashi studeerde eerst journalistiek en daarna documentairefilm. Taming the Garden is na haar gelauwerde debuut The Dazzling Light of Sunset (2016) haar tweede langspeelfilm. 

Films

Festival

2020-2021

PERSPEKTIVEN

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

(Zwitserland / Duitsland / Georgië, 2021, DCP, Georgisch, Mingreels, OT: Engels, 91’) ​​​​​​​

Tarieven

Standard

6 -

-26

6 -