Les Grandes Conférences Catholiques

‘Peter Piot’

28 Maa.'22
- 20:30

Het tijdperk van de pandemieën 

Baron Peter Piot is een Belgische arts en microbioloog die wereldwijd gerespecteerd wordt.

De voormalige directeur van UNAIDS, het VN-programma voor de strijd tegen hiv en aids, leidt nu de London School of Hygiene & Tropical Medecine in Londen. Hij geeft er ook les en is nog altijd actief als adviseur van verschillende internationale instellingen.

De titel van de lezing die Peter Piot bij ons zal geven, is: Het tijdperk van de pandemieën.

Wat veel wetenschappers allang vreesden, zo vertelt hij, is uitgekomen: de wereld zit in de greep van een verscheurende crisis, de coronapandemie, en moet de handen in elkaar slaan om die te bedwingen.

Het goede nieuws is dat de wetenschap erin geslaagd is de strijd met dit verwoestende virus in gunstige zin te laten evolueren. Dankzij een nooit eerder geziene internationale samenwerking zijn verschillende betrouwbare en efficiënte vaccins ontwikkeld.

Maar toch, zo waarschuwt Peter Piot, moeten we ons voorbereiden op andere ernstige pandemieën, want die zullen er in de toekomst nog komen. Het zou kunnen dat de wereld het ‘tijdperk van de pandemieën’ heeft betreden, het gevolg van ons groeiende onvermogen om in harmonie samen te leven met de natuur en de natuurlijke ecosystemen.

Hosted Events

2021-2022

Les Grandes Conférences Catholiques

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans

Wie zijn abonnement wil hernieuwen kan dat rechtsreeks doen, via de ticketbalie van het Paleis voor Schone Kunsten Brussel, door op deze link te klikken: abonnement hernieuwen. U kunt de ticketbalie ook telefonisch bereiken op 02/507 82 00 (van dinsdag tot vrijdag, van 10 tot 17 uur), voor onze abonnees zal de ticketbalie ook uitzonderlijk geopend zijn op de volgende maandagen: 14.06.2021, 21.06.2021 en 28.06.2021.

Hebt u vragen of lukt er iets niet, aarzel dan niet om contact met hen op te nemen, telefonisch op 02/507 82 00 of per mail op tickets@bozar.be.
Abonnees van het vorig seizoen kunnen hun huidige plaatsen opnieuw reserveren, ze krijgen voorrang tot 15 juli 2021.
​​​​​​​

Als u nog nooit een abonnement hebt gehad, kunt u zich abonneren via volgende link vanaf 01 september : abonnement of telefonisch op 02/507 82 00.

De aanvragen zullen in volgorde van ontvangst behandeld worden.