‘Philippe Herreweghe’

9 Feb.'21
- 20:00

Beethoven talks - online event

Normaal gezien stond het Collegium Vocale Gent onder leiding van Philippe Herreweghe in september 2020 op het podium van onze Grote Zaal Henry Le Boeuf om een van Beethovens meesterwerken te spelen, zijn Missa solemnis. Het concert kon om gekende redenen niet doorgaan, maar we nodigen dirigent Philippe Herreweghe graag uit om in gesprek te gaan over de grote componist en zijn muziek.  

"Wat mij interesseert is goede muziek. En zo kwam ik "automatisch" bij Beethoven uit. Door mijn dorst naar goede muziek en omdat Beethoven deel uitmaakt van mijn achtergrond en mijn cultuur. »

Philippe Herreweghe werd geboren in Gent waar hij zijn opleiding aan het conservatorium volgde. In dezelfde periode begon hij te dirigeren en in 1970 richtte hij het Collegium Vocale Gent op. De laatste decennia legt Herreweghe zich toe op het grote symfonische repertoire van Beethoven tot Stravinsky. Als eredirigent van het Antwerp Symphony Orchestra, is hij een veelgevraagd gastdirigent van orkesten als het Concertgebouworkest Amsterdam.
 

2020-2021

Beethoven. From Ear to Here.

Praktisch

Taal

  • Frans

Volg de livestreams op onze Facebookpagina of Youtubekanaal.