‘The Political Body’

16 Nov.'19
- 20:00

A night of literature & music

Het lichaam is bepalend voor onze identiteit, maar is tegelijkertijd onderhevig aan controle van anderen en van de maatschappij. Onze opvattingen over onder meer gender en ras krijgen er vorm. Met het muzikaal-literair programma The Political Body brengt BOZAR een acteur, twee auteurs en twee muzikanten samen op één podium. De literaire stemmen Athena Farrokhzad en Kristina Leganger Iversen schreven werk dat onze manier van denken over identiteit, gender en het lichaam op de proef stelt en uitdaagt. Onder muzikale begeleiding van Sandra Kolstad en Jonas Barsten, lezen ze voor en gaan ze achteraf in gesprek met het publiek.
Tot onze spijt heeft Édouard Louis zijn komst naar The Political Body afgezegd. Maar we hebben een vervanger gevonden, en niet de minste. De tekst die Édouard Louis zou brengen, zal nu worden voorgelezen door acteur Yoann Blanc, bekend van de successerie La Trêve en tal van langspeelfilms, waaronder Un homme à la mer.

Athena Farrokhzad is een Zweedse, feministische dichteres van Iraanse afkomst. Ze is een van de belangrijkste stemmen van de jonge generatie in Scandinavië. Haar debuutbundel Een witte suite werd in meer dan tien talen vertaald.
Kristina Leganger Iversen is een Noorse dichteres. In 2011 debuteerde ze met de gedichtenbundel Hjartemekanikk
Sandra Kolstad is een Noorse, veelzijdige zangeres die in Berlijn woont. Ze maakt elektronische popmuziek en werkt daarnaast als componiste voor theater en andere podiumkunsten. Ze werkt voor dit project samen met muzikant Jonas Barsten.
Yoann Blanc studeerde aan het INSAS en werkt nadien samen met verschillende theaterregisseurs in België en in het buitenland. Hij speelt ook in films en heeft de Magritte voor meest beloftevolle acteur gekregen voor zijn rol in Un homme à la mer van Géraldine Doignon. Op televisie heeft hij de hoofdrol gespeeld in de reeks La Trêve. Hij heeft ook al aan verschillende performances en literaire evenementen deelgenomen.

Praktisch

Location

Terarken

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels

The Political Body is een productie van het Litteraturhuset Oslo. De teksten werden geschreven op vraag van, en op scène gebracht in het Litteraturhuset Oslo in 2017.