Cinéma Galeries

‘PREMIÈRE : TLAMESS - Ala Eddine Slim’

5 Maa.'20
- 20:00

Heure d'Hiver Tunis

In een Tunesische kazerne krijgt een jonge soldaat te horen dat zijn moeder overleden is. Hij krijgt verlof, maar deserteert en verschuilt zich in een mysterieus woud. De film werd in 2019 opgenomen in de selectie 'Quinzaine des réalisateurs' op het filmfestival van Cannes.

Ala Eddine Slim werd in 1982 geboren in het Tunesische Sousse. Hij draaide al verscheidene kortfilms, video-installaties, documentaires en fictiefilms die vertoond en bekroond werden op tal van filmfestivals. Zo was Babylon in 2012 goed voor de Grand Prix in Marseille, leverde The Last of Us (Akher Wahed Fina) hem de Leone del Futuro in Venetië en de Tanit d'or in Carthago op en plaatste Wenen de regisseur in november 2019 centraal in een retrospectief programma. 

Tlamess werd in 2019 voorgesteld tijdens de 51e Quinzaine des Réalisateurs in Cannes. De film sleepte in 2019 de regieprijs in de wacht op het MedFilm Festival in Rome, de Golden Alexander Award - Meet the Neighbours op de 60e editie van het internationale filmfestival van Thessaloniki en de regieprijs op het recentste internationale filmfestival van Marrakesh. De film was onlangs te zien in de Bright Future-selectie voor de competitie van het International Film Festival Rotterdam 2020.

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Tlamess - Ala Eddine Slim (TN/FR, 2019, 120’, VO, st FR)

Co-production

  • Cinéma Galeries

Partners

  • Leerstoel Mahmoud Darwish